1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tencere Tava Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Konusu 'Gerekli Bilgiler' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 31 Aralık 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Tencere Tava Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli

    Yeni bir tencere ya da tava alırken yapışmamasına, çabuk ısınmasına mı dikkat edersiniz? Yoksa sadece modeline ve tasarımına mı bakarsınız? tencere ve tava satın alırken ve temizlerken bilmeniz gereken 10 madde şöyle

    1. Öncelikle bilmeniz gereken konu, hangi malzemenin sıcaklığı eşit dağıtma konusunda en iyi olduğudur.

    2. Dökme demir tencereler sıcaklığı çok iyi dağıtır. Ancak, yiyecekler metale tepki gösterebilir. Bu nedenle, bu tencereler pahalı olmamasına rağmen tüm yemek pişirme yöntemleri için en iyisi değildir. Etleri kızartmak için kullanılabilir.

    3. Pahalı olan emaye tencerelerden satın alabilirsiniz. Bu tencerelerin de temizlenmesi kolay olmasına rağmen dökme demir gibi her çeşit pişirme yöntemine uymaz. Uzmanlar, emaye tencereleri çorbalar, güveç yemekleri ve hamur işleri için kullanılmasını öneriyorlar. Bu tencereler fırına girebilmesi ve doğrudan masanıza getirilebilmesi yönünden avantajlıdır. Dökme demirden daha ağırdır.

    4. Paslanmaz çelik tencereler belki de en ucuzudur. Ancak, tüm yemekler için kullanılmaması gerekiyor. Çok hafif ve ince oldukları için sıcaklığı iyi iletmiyorlar.

    5. 3 kat metal içeren kaplama tencerelerin en iyi olduğu söyleniyor. Temizlemesi de kolay olan bu tenceler, ısı çok güzel iletiyor.

    6. Yapışmaz tavalar belki de en popüler olanlardır. Yemek yaparken daha az yağ kullanmayı ve sonrasında kısa sürede temizlemeyi seviyoruz. Ancak, uzmanlar bu tavaların sadece yumurta ya da balık gibi gıdaların pişirilmesinde kullanılmasını söylüyor. Bunun nedeni ise, yapışmaz tavaların yüzeyinin kolayca bozulmasıdır. Yüzeyi bir kez bozulunca da tavanın çöpe atılması gerekiyor.

    7. Çelik ya da kaplama tencereler, içine su koyup ocakta bir süre ısıtıldıktan sonra kolayca temizlenebilir. Partiküller bu şekilde çabucak çözülecektir.

    8. Tencerenin dibinde kalan yemek artıklarını temizlemek için kaç saat uğraşmanız gerekiyor. Tencerelerinizi fırın temizleyicileriyle temizlemenize gerek yok. Lastik eldivenlerinizi takın ve silerek temizleyin.

    9. Paslanmış eski dökme demir tencere saniyeler içinde temizlenebilir. Yağı alın ve tencerenin içine yayın. Yağı ısıtın ve hakiki tuz ekleyin. Bir kağıt havlu alın ve yağla tuzu macun kıvamına getirin. Pas sıvanacaktır. Durulamak için fazla su kullanmayın. Tencereyi temiz yağla ovalayın ve bir kenara koyun.

    10. Tava ve tencerelerinizi asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Bozulacaktır ve ömrü kısalacaktır.
     

Sayfayı Paylaş