1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Teneke Kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 28 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]
    1 adet bütün Tavuk,
    1 adet boş ve temiz teneke kutu (yağ veya peynir tenekesi gibi)
    1 adet demir şiş veya çubuk Kekik, kimyon , karabiber, tuz
    İsteğe bağlı ;
    Arpacık soğan, sarımsak

    Tavuk temizlenir ve baharatlanır. Tuzlu bir su hazırlanır ve bir mutfak fırçası yardımıyla tavuğun derisine bu su sürülür(nar gibi kızarması için). İstenirse tavuğun içine sarımsak ve arpacık soğanlar yerleştirilir.

    Toprak bir zemin üzerine demir çubuk sıkıca saplanır. Hazırlanan tavukta demir çubuğa sıkıca yerleştirilir. Temiz teneke kutu ters çevrilerek tavuğun üstü kapatılır. Teneke kutunun yerle temas eden bölümleri çamur yardımıyla sıkıca örtülür.

    Daha sonra teneke kutunun etrafında güçlü bir odun ateşi yakılır. 30 - 40 dakika sonra tavugumuz hazırdır.
     

Sayfayı Paylaş