1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tepside mantarlı pirzola (10 kişilik)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler
    1 kg. kuzu pirzolası
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı un
    4 adet küçük domates
    3 -4 adet yeşil sivri biber
    250 gr. mantar
    Tuz,Karabiber
    Kırmızıbiber
    Kekik


    Yemeğin Tarifi
    Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın.

    Pirzolaları hafifçe una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın.

    Domatesleri ikiye bölün, biberleri küçük doğrayın.

    Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırın.

    Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştirin. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş