1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Terbiyeli patates çorbası tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 28 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Terbiyeli Patates Çorbası Tarifi


    * 500 gr. patates
    * 1 lt et suyu
    * 250 gr. az yağlı köftelik kıyma
    * Tuz
    * Taze çekilmiş karabiber
    * 120 gr. margarin
    * 1/2 adet limon suyu
    * 50 ml. domates suyu
    * 2 adet yumurta
    * 1/2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
    * 1/2 çay kaşığı tarçın

    Terbiyeli patates çorbası tarifi

    Patatesleri bir tencereye koyup üzerlerini aşacak kadar su ekleyin. Harlı ateşte iyice yumuşayıncaya kadar suyla pişirin.
    Kıymayı tuz ve biber ile birlikte yoğurup fındıktan biraz daha iri küçük kçfteler yapın. Margarinden 2 çorba kaşığını tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri içine atarak iyice kızartın.
    Pişen patateslerin suyunun birazını süzdürüp üzerine et suyunu ekleyin. Tel süzgeçten yada robottan geçirerek sulu bir püre durumuna getirin tuzunu katıp karıştırın ve tencereyi ateşe koyun.
    Kızaran köfteleri yağıyla birlikte tencereye boşaltın bir kik taşım kaynatıp ateşten alın.
    Bir kapta limon suyu ve domates suyunu yumurtalarla birlikte çırpın. Bu terbiyeyi biraz sıcak et suyu ile ılındırın ve çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yedirin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dakika dinlenmeye bırakın.
    Bu arada kalan margarini kırmızıbiberle birlikte kızdırın. Çorbanın üzerine biberli yağı gezdirip tarçın serpiştirerek servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş