1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Testi kebabı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 18 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL

    [​IMG]
    [​IMG]
    Testi kebabı İç Anadolu Yozgat yöresine ait bir et yemeğidir.

    Bir özelliği de, resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır.


    Tarifi
    Malzemeler

    1 adet testi
    3 kg kuşbaşı doğranmış et (orta yağlı koyun eti tercih edilir)
    1 kg domates
    300 g sarımsak
    200 g sivri Biber
    200 g tereyağı
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı


    Doğranmış domates, sivri biber, sarımsak, tuz ve karabiber kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır.
    Karıştırılan malzeme içi iyice yıkanmış bir testinin içerisine doldurulur, en üste tereyağı konulur.
    Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır.
    Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir.
    İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir.
    Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş