1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

“Toksik” yemekler

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 22 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.419
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    813 ÇTL
    Bir çok yemek eğer yanlış hazırlanırsa, biz daha farkına varamadan toksite seviyelerini “gizlemiş” olurlar. Aşağıda bu gıdaların birkaçı sıralanmıştır:

    Kötü şekilde pişirilmiş kırmızı veya beyaz fasülye

    İkisinin de 100 derece üzerinde pişirilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak, pişirmeden önce saatlerce suda bekletilmeleri gerekmektedir (örneğin bir gece boyunca). Eğer bu yapılmazsa, toksik bileşenini (phytohemaglutinin) kaybetmez, bu da karın ağrısına sebebiyet verir.

    Elma çekirdekleri

    Az miktarda, amigdalin adı verilen glukoz ve siyanid birleşimini içerirler. Eğer çok fazla tüketilirlerse toksik etkiye sebep olurlar. Diğer yandan, sindirim sistemi bunları özümser, yine de bunları tüketmekten kaçınmak en iyisidir. Aynı şey şeftali çekirdeği için de geçerlidir.

    Acı Badem

    Tatları güzel değildir ve muhtemelen yemeyi bitiremezseniz. Bu bizim “dostumuz” amigdalin ve diğer bir toksik madde olan emulsin yüzündendir. 20 adet acı badem tehlikeli sonuçlara sebep olur.

    Yeşil Patatesler

    Filizlenmiş patateste bulunan bileşene solanin adı verilir. Bu, bitki tarafından kendisini böcek ve mantara karşı korumak için üretilir. Büyük miktarda zehirlenmeye sebep olabilir. Eğer filizlenmiş patates alırsanız, en iyisi bu filizleri ve etrafını keserek çıkarmaktır. Eğer yeşil kabuğu varsa, bu kabuğu soymadan pişirmeyin.

    Tatlı patates

    Bunlar asla çiğ olarak tüketilmemelidir, zira merkezi sinir sistemini etkileyerek delirmeye veya havaleye sebep olurlar. Tatlı patatesleri kaynatarak sorunlara sebep olan dioscorin maddesini yok etmek gerekmektedir.

    Domates

    Meyve ve yapraklar yeşilken, sağlığa faydaları yoktur çünkü içlerinde tatlı patatesle aynı etkiyi gösteren tomatidine bulunmaktadır. Bazıları bunun kolesterol ve tümörleri azalttığını belirtmektedir. Domatesler olgunlaştıklarında yenilmelidir ve kesinlikle yapraklarını yemeyiniz.

    Küçük Hindistan Cevizi

    Aşırı kullanımı toksik etki gösterir, çünkü myristicin içerir, bu da bazı kişilerde havaleye sebep olmaktadır. Bazı ciddi durumlarda mide yıkanması gerekmektedir.

    Yenebilir Mantarlar

    Mantarlar gastronomide zarafeti temsil eder, fakat bazı kişilerde rahatsızlığı sebep olur. Bazı yenebilir mantarlar hydrazine içerir ve bu da mantar çiğ yendiğinde toksik etki gösterir.
     
    nestling_ ve YoRuMSuZ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş