1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Trabzon Hurmalı Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 17 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.254
    Beğenileri:
    5.751
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.883 ÇTL

    TRABZON HURMASI SEVERLER BU TARİFE BA YI LA CAK!

    [​IMG]

    Hurma genel olarak hoşlanmadığınız bir tatsa bile, hazımsızlığa sindirime kalbe kolestrole bağırsaktaki kurtlara o kadar iyi gelir ki, bu yararları için kek yapıp yemeyi düşünebilirsiniz.

    Malzemeler

    2 su bardağı un
    1 tutam tuz
    1.5 çay kaşığı kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı tarçın
    2 çay kaşığı muskat
    1 tutam karanfil
    3 yumurta
    2 hurma
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    3 yumurta
    1.5 su bardağı toz şeker

    Üzeri için
    Pudra şekeri

    Hazırlanışı

    Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve karanfili bir kapta karıştırın.
    Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezerek püre haline getirdiğiniz hurmaları, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle çırpın.
    Karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
    Unlu karışımı ekleyin. Kek harcını içi yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
    Pişen keki fırından alın ve ılınana kadar kalıpta bekletin.
    Keki kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara teli üzerine alıp soğutun. Pudra şekeri serpip servis yapın.

    Tarif, Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.


     

Sayfayı Paylaş