1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Trileçe

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 2 Kasım 2014 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL

    Trileçe tarifi
    Trileçe nasıl yapılır
    En güzel trileçe nasıl yapılır


    [​IMG]

    Araştırdığım kadarıyla bir Arnavut tatlısı Trileçe.
    Son zamanlarda çok rağbet görmeye başladı.
    Çok çeşitli tarifler var ancak en kolayını en pratiğini seçmeye çalıştım.
    Bir deneyin derim. Gerçekten çok hafif! Hoşunuza gidecek.
    Bazı tariflerde toz fındıkta var ama bunda yok...
    İsteğe göre un miktarını çok az düşürüp bir miktar fındık unu ekleyebilirsiniz... ;)


    Trileçe Malzemeleri

    Keki için Malzemeler

    5 adet yumurta
    10 yemek kaşığı şeker
    1 su bardağı sıvıyağ
    10 yemek kaşığı un
    5 yemek kaşığı irmik
    1 paket vanilya
    1 paket kabarma tozu

    Şerbeti için Malzemeler

    5 su bardağı soğuk süt
    5 yemek kaşığı toz şeker
    400 ml. krema
    2 yemek kaşığı süt tozu

    Karameli için Malzemeler

    5 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı margarin
    1 paket krema

    Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.

    Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.

    Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.

    Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

    Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.

    Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.

    Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
    Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.


    Not:

    Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin.
    Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir süre dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar.
    Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın.

    Tarif: Arda TÜRKMEN


    EN GÜZEL TRİLEÇE NEREDE YENİR?
    İSTANBUL'DA TRİLEÇE NEREDE YENİR?


    Baltepe Pastanesi – Fatih
    Sütçüoğlu Muhallebicisi – Bakırköy
    Günnehar Dondurma & Profiterol – Bayrampaşa


     
  2. kAşİf
    Cesur

    kAşİf Düşünmek lazım.. Moderatör

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    4.496
    Beğenileri:
    6.751
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    kaşif
    Banka:
    2.464 ÇTL
    hani şunun gerçeği olsa şimdi hiçç fena olmaz
     
  3. AsiA~

    AsiA~ Katılımcı

    Katılım:
    7 Ekim 2014
    Mesajlar:
    129
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    680
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Banka:
    0 ÇTL
    Bir türlü sevemedim kendilerini :)
     
  4. kAşİf
    Cesur

    kAşİf Düşünmek lazım.. Moderatör

    Katılım:
    15 Eylül 2014
    Mesajlar:
    4.496
    Beğenileri:
    6.751
    Ödül Puanları:
    9.080
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    kaşif
    Banka:
    2.464 ÇTL
    neki bu tadı nasıl ?yediysemde hiç dikkat etmedim!!
     
  5. AsiA~

    AsiA~ Katılımcı

    Katılım:
    7 Ekim 2014
    Mesajlar:
    129
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    680
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Banka:
    0 ÇTL
    Sütlü revani gibi, az buçuk karamelli :P
     
  6. limonata

    limonata Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    248
    Beğenileri:
    311
    Ödül Puanları:
    1.480
    Banka:
    512 ÇTL
    Boşnak tatlısı sanıyordum :)
     
  7. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL
    Frambuazlısınıda yapmayı düşündüğümüz naif tatlı kendisi. Ustaları sırrını pek vermekten yana değil. ;)
     
  8. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL

    Kraliçelere layık bir başka TRİLEÇE tarifi daha...

    [​IMG]

    Malzemeler

    5 çorba kaşığı tepeleme un
    1 su bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı toz badem
    5 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilla

    Şerbeti için

    4 su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı krema

    Üzeri için

    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su
    Köpürtülmüş şanti

    Hazırlanışı

    Yumurtalarla toz şekeri iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz.
    Daha sonra toz bademi, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz.

    Diktörtgen cam fırın kabını sıvı yağ ile yağlıyoruz ve kek karışımını kaba aktarıyoruz.
    Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz.

    Şerbeti için, kremayı, sütü ve şekeri tencereye döküyoruz ve kaynayıncaya kadar bekleyip, altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.

    Karameli için, çelik bir tavaya toz şekeri koyuyoruz ve kısık ateşte eritiyoruz.
    Tamamen eriyince suyunu döküp karıştırıyoruz ve 8-10 dakika kaynatıyoruz.
    Karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaya özen göstermek gerekiyor... Yoksa yanar!

    Pişen keki kare kare dilimliyoruz ve üzerine soğutulmuş şerbeti döküyoruz.
    Tatlımız tamamen soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve son olarak soğuk karameli de en üst katman olacak şekilde döküp servis ediyoruz.

     
    YoRuMSuZ ve Çağlayağmur bunu beğendi.
  9. Beyfendi
    Düşünceli

    Beyfendi Kaf Kef Özel üye

    Katılım:
    12 Aralık 2013
    Mesajlar:
    511
    Beğenileri:
    387
    Ödül Puanları:
    1.830
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci + kamu personeli
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    980 ÇTL
    Bosnada Yemiştim tadı damağımda kalmıştı gene gidince yiyeceğim çok güzel bir tatlı
     
    Papatya bunu beğendi.
  10. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL
    Trileçe çok meşhur şu sıralar. Bende bir sefer yedim, tadı damağımda kaldı.
     

Sayfayı Paylaş