1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tulum peynirli kızarmış domatesler

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 10 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler: (6 kişilik)
    1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
    135 ml. zeytinyağı
    2 diş taze sarmısak
    1/2 su bardağı galeta unu
    1 adet küçük soğan
    1 demet fesleğen
    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
    2 adet etli büyük domates
    200 gram tulum peyniri
    karabiber
    tuz
    Hazırlanışı:
    Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.
    Soğanı soyun, ince ince kıyın. Fesleğen yapraklarını saplarından koparın. Birkaç yaprağı süslemek için ayırdıktan sonra diplerini kıyın.
    Soğan, kıyılmış fesleğen, limon kabuğu ve 3 yemek kaşığı suyu mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiber katın.
    Domatesleri 1 cm kalınlığında dilimleyip toplam 8 dilim elde edin.
    Tuzladıktan sonra karabiberleyin ve galeta ununa bulayın.
    Kalan yağ ile harlı ateşte domateslerin her iki tarafını kızartın. Bir spatula yardımı ile tavadan çıkartıp yan yana servis tabağına dizin.
    Tulum peynirini 8 eşit parçaya ayırıp domateslerin üzerine koyun.
    İlk önce haşhaş tohumunu sonra tuzu ve fesleğen püresini peynirlerin üzerine dağıtın.
    Kızarmış domatesleri alan fesleğen yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş