Tulumba Tatlısı Tarifi

  • Konuyu açan misafir
  • Açılış tarihi
M

misafir

Ziyaretçi
#1


Tulumba Tatlısı

Malzeme :

100 gr. tereyağı (veya margarin)
1 ½ su bardak su
250 gr. un margarin
3-4 yumurta
½ çay kaşığı tuz

Şurubu için :
1 kg. toz şeker
1 ½ su bardağı su
1 limonun suyu

Kızartma için :
1,5 su bardağı ay çiçek yağı

Yapılışı :
1 kg. toz şeker, 1 ½ bardak su ve 1 limonun suyu (yarım limonun kabuğu ilave edilebilir) bir tencereye konup ateşe verilir. Şurup karıştırılarak, koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Şurup soğurken, tereyağı ile su başka bir tencerede kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca elenmiş un dökülür ve hafif ateşte karıştırılarak hamur haline getirilir.Tahta kaşıkla hızlı hızlı çevrilerek 10 dakika kadar pişirilir. Ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Ilımış hamura yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir. Tulumba tatlısı tulumba aleti ile sıkılır . (Sıkma torbası da bu işi yapmak için kullanılabilir.) Ilık ay çiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 4-5 cm. uzunluğunda hamurlar sıkılır. Yağın başta çok ılık olması önemlidir. Hamurlar biraz kabarınca ateş artırılır ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ,yağı süzdürülerek şuruba atılırlar.
Sıcak kızarmış hamurların üzerine sıcak şerbet dökülür.Kısa bir süre için üstü örtülebilir.
 

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,024
Beğeniler
6,468
Şehir
Seattle.
#2


En Güzel Tulumba Tatlısı Tarifi
En Güzel Tulumba Tatlısı Resimleri
En Güzel Tatlılar


Tulumbalar Kızarırken










 

Benzer konular

Top