1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Türk Vergi Sistemi Deneme Sınavı

Konusu 'Açıköğretim' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 5 Eylül 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.175
    Beğenileri:
    4.760
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    335 ÇTL
    1-) Aşağıda belirtilen gelir unsurlarından hangisinde gelirin elde edilmesi tahsil esasına bağlı değildir?
    A) Serbest meslek kazancı
    B) Ücret
    C) Ticari kazanç
    D) Gayrimenkul sermaye iradı
    E) Diğer kazanç ve irat



    2-) Aşağıdakilerden hangisi basit usule tabi olmanın şartlarından biri değildir?
    A) İşinin başında bilfiil bulunması
    B) İşyerinin yıllık kira tutarı kanunda belirtilen miktarı aşmaması
    C) Gerçek usule tabi ticari kazancının olmaması
    D) Yıllık alış ve satış tutarlarının kanunda belirtilen tutarı aşmaması
    E) Kanunen belirtilen vergi oranını aşmaması



    3-) Yatırım indirimi hangi yıl itibarıyla kaldırılmıştır ?
    A) 2005
    B) 2006
    C) 2007
    D) 2008
    E) 2009



    4-) Bilanço usulüne tabi tüccarın;
    Dönem başı öz sermayesi 20.000 TL,
    Dönem sonu öz sermayesi 35.000 TL,
    İşletmeden çekilen değer 2.000 TL,
    Olduğuna göre ticari kazancı kaç TL’dir?

    A) 13.000
    B) 17.000
    C) 22.000
    D) 37.000
    E) 53.000



    5-) Aşağıdakilerden hangisi zirai faaliyetin konusu içinde yer almaz?
    A) Mantar toplanması
    B) Seracılık yapılması
    C) Voli ve dalyanların işletilmesi
    D) Başka çiftçilerin ürünlerini kendi işletmesinde değerlendirmesi
    E) Erkek damızlık beslenmesi



    6-) Aşağıdakilerden hangisi serbest meslek kazançlarında telif kazancı istisnasının konusuna girmez?
    A) Roman
    B) Karikatür
    C) Tercüme
    D) TV senaryosu
    E) Şiir



    7-) Aşağıdakilerden hangisinin ücreti, diğer ücretler kapsamında asgari ücrete bağlı olarak tespit edilemez?
    A) Özel inşaatlarda çalışan işçilerin ücretleri
    B) Özel hizmetlerde çalışan şoförlerin ücreti
    C) Gayrimenkul sermaye iradı elde edenlerin yanında çalışanların ücreti
    D) Basit usule tabi ticaret erbabının yanında çalışanların ücreti
    E) Birinci sınıfların yanında çalışanların ücreti


    8-) Aşağıdakilerden hangisi GVK’ya göre gayrimenkul olarak kabul edilmez?
    A) Motorlu nakil ve çekme araçları
    B) Bina ve arsalar
    C) Telif hakları
    D) Hisse senedi
    E) Gemi ve gemi payları


    9-) Adi komandit şirketin komanditer ortağının şirketten elde ettiği kar payı hangi kazanç türüne göre gelir sayılır?
    A) Ticari kazanç
    B) Ücret
    C) Zirai kazanç
    D) Menkul sermaye iradı
    E) Diğer kazanç ve irat



    10-) 2006 yılında 24.000 TL kar payı elde eden mükellef A’ nın vergiye tabi menkul sermaye iradı kaç TL’dir?
    A) 12.000
    B) 10.000
    C) 8.000
    D) 4.000
    E) 2.000



    11-) 2006 yılında değer artış kazançlarına uygulanan istisna tutarı kaç TL'dir?
    A) 10.000
    B) 15.000
    C) 13.000
    D) 11.000
    E) 6.000



    12-) Aşağıdakilerden hangisi 2005 yılı ve sonrasında vergilendirilecek diğer kazanç ve irattır?
    A) İvazlı gerçekleşen intikaller
    B) Veraset yoluyla gerçekleşen intikaller
    C) İvazsız gerçekleşen intikaller
    D) Ferdi işletmenin kanuni mirasçılarına devri
    E) Şahıs şirketlerinin sermaye şirketi haline dönüşmesi


    13-) Aşağıdakilerden hangisi gelirlerin toplamından yapılacak mahsup veya indirimlerden biri değildir?
    A) Bağış ve yardımlar
    B) Zararlar
    C) Şahıs sigorta primleri
    D) Geçici vergi
    E) Bağ-kur primleri


    14-) Aşağıdakilerden hangisi kaynakta vergi kesintisine tabi bir gelirdir?
    A) Mesken kirası
    B) İşyeri kirası
    C) Alacak faizi
    D) Noter harcı
    E) İstisnaya tabi ücret


    15-) Mahsup edilecek vergi kesintisi, yıllık beyannamede hesaplanan vergiden fazla ise mükellefe tebliğinden itibaren ne kadar sürede iade edilir?
    A) 1 ay
    B) 6 ay
    C) 1 yıl
    D) 2 yıl
    E) 5 yıl



    16-) Mükellefler vergi beyannamelerini kanuni süresi geçtiği halde vermemişse vergi nasıl tarh edilir?
    A) Beyan esasına göre
    B) Basit usule göre
    C) İkmalen
    D) Re’sen
    E) İdarece


    17-) Aşağıdakilerden hangisi hesaplanan gelir vergisinden yapılacak mahsup veya indirimlerden biri değildir?
    A) Bağış ve yardımlar
    B) Diğer ücretlilerin ödediği vergi
    C) Geçici vergi
    D) Yurt dışında ödenen vergiler
    E) Kaynakta kesinti yoluyla ödenen vergiler


    18-) Aşağıdakilerden hangisi vergi denetim önlemlerinden biri değildir?
    A) vergi incelemesi
    B) verginin açıklanması
    C) vergilerin ödenmesi
    D) verginin ilanı
    E) verginin oto kontrolü


    19-) Kurumların, tam mükellef diğer kurumlara yatırdıkları sermaye karşılığında elde edilen gelirin vergi dışı bırakılması hangi istisnanın sonucudur?
    A) Telif kazançları istisnası
    B) Yatırım indirimi istisnası
    C) İştirak kazançları istisnası
    D) Portföy işletmeciliği istisnası
    E) Risturn istisnası


    20-) Dar mükellef kurumların hangi kazançları üzerinden kurumlar vergisi kesintisi yapılmaz?
    A) Ticari kazanç
    B) Serbest meslek kazancı
    C) Gayrimenkul sermaye iradı
    D) Menkul sermaye iradı
    E) Ücret


    21-) Dar mükellef kurumların kurum kazançlarının tespitinde, aşağıdaki kazanç türlerinden hangisi için ticari kazancın tespitine ilişkin hükümler uygulanır?
    A) Zirai kazanç
    B) Ücret
    C) Serbest meslek kazancı
    D) Menkul sermaye iradı
    E) Gayrimenkul sermaye iradı


    22-) Kurumlarda, aşağıdakilerden hangisi söz konusu olduğunda tasfiye hükümlerinin uygulanması zorunludur?
    A) Devir
    B) Birleşme
    C) Şekil değiştirme
    D) Limited şirketin anonim şirkete dönüşmesi
    E) Kollektif şirketin anonim şirkete dönüşmesi


    23-) Yeni inşa edilen ve mesken olarak kullanılan binanın vergi değeri 40.000 TL olduğuna göre binanın 5 yıl süre ile her yıl yararlanacağı geçici muafiyet tutarı kaç TL’dir?
    A) 4.000
    B) 5.000
    C) 10.000
    D) 20.000
    E) 30.000


    24-) Aşağıdakilerden hangisi motorlu taşıtlar vergisine tabi değildir?
    A) Motorsiklet
    B) Helikopter
    C) Gemi
    D) Panel
    E) Bisiklet


    25-) Ölüm türkiye’de meydana gelmiş ve mirasçıları yurtdışında bulunuyorsa veraset ve intikal vergisi beyannamesi en fazla kaç ay içerinde verilmelidir?
    A) 1
    B) 2
    C) 4
    D) 6
    E) 8


    26-) KDV oranı % 18 olarak kabul edildiğinde mükellefin Ekim ayı içinde mal alışları tutarı 20.000 TL, mal satışları tutarı 30.000 TL olduğuna göre bu ay için ödenecek KDV tutarı kaç TL’dir?
    A) 20.000
    B) 10.000
    C) 5.400
    D) 3.600
    E) 1.800


    27-) Aşağıdakilerden hangisi Katma Değer vergisinde vergilendirme dönemidir?
    A) İki ay
    B) Üç ay
    C) Dört ay
    D) Bir ay
    E) Beş ay


    28-) Karşılıksız olarak bir kişinin malvarlığından diğer bir kişinin malvarlığına intikal eden gayrimenkul ve menkul mallar hangi verginin konusuna girer?
    A) Emlak vergisi
    B) Veraset ve intikal vergisi
    C) Motorlu taşıtlar vergisi
    D) Tereke vergisi
    E) Özel tüketim vergisi


    29-) Motorlu taşıtlar vergisi hangi aylarda ödenir?
    A) Aralık - Haziran
    B) Ocak - Temmuz
    C) Şubat - Ağustos
    D) Mart - Eylül
    E) Nisan - Ekim


    30-) Aşağıdaki durumlardan hangisi için, emlak vergisi ara beyanında bulunulmaz?
    A) Yeni bina inşa edilmesi
    B) Asansörün kaldırılması
    C) Binanın yanması
    D) Kira bedelinin artması
    E) Binanın yıkılması



    1-)C
    2-)E
    3-)B
    4-)B
    5-)D
    6-)C
    7-)E
    8-)D
    9-)D
    10-)A
    11-)E
    12-)A
    13-)D
    14-)B
    15-)C
    16-)D
    17-)A
    18-)C
    19-)C
    20-)A
    21-)A
    22-)B
    23-)C
    24-)E
    25-)D
    26-)E
    27-)D
    28-)B
    29-)B
    30-) D
     
  2. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.175
    Beğenileri:
    4.760
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    335 ÇTL
    1-) Sürekli olarak yapılan faaliyetler sonucu elde edilen gelirler hangi teoriye göre gelir sayılır?
    A) Net artış teorisi
    B) Kaynak teorisi
    C) Bölüşüm teorisi
    D) Ayrım teorisi
    E) Tüketim teorisi


    2-) İkametgâhı Türkiye’de olmayan veya bir takvim yılında Türkiye’de altı aydan az kalan yabancı uyrukluların Gelir Vergisi Kanunu açısından niteliği aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Vergi sorumlusu
    B) Daimi temsilci
    C) Dar mükellef
    D) Tam mükellef
    E) İradi temsilci


    3-) Vergi alacağının doğması için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?

    A) Verginin tarh edilmesi
    B) Verginin tahakkuk ettirilmesi
    C) Verginin tahsil aşamasına gelmesi
    D) Vergiyi doğuran olayın meydana gelmesi
    E) Tarih ve tebliğ edilen verginin mükellef tarafından yargı organlarına götürülmesi


    4-) Aşağıdakilerden hangisinin geliri ticari kazanç sayılmaz?
    A) Müteahhitler
    B) Emlak komisyoncuları
    C) Coberler
    D) Taşeronlar
    E) Gümrük komisyoncuları


    5-) Zirai faaliyetle uğraşan kollektif şirketin ortaklarının geliri aşağıdakilerden hangisine göre kazanç sayılır?
    A) Zirai kazanç
    B) Ticari kazanç
    C) Serbest meslek kazancı
    D) Menkul sermaye iradı
    E) Gayrimenkul sermaye iradı


    6-) Aşağıdakilerden hangisi zirai kazanç sayılmaz?
    A) Arıcılık
    B) Yarıcılık
    C) Seracılık
    D) Çiçekçilik
    E) Balıkçılık


    7-) Gayrimenkul sermaye iradında hangi tür kira gelirlerine götürü gider esası uygulanmaz?
    A) Mesken kira gelirine
    B) Arsa kira gelirine
    C) İşyeri kira gelirine
    D) Hakların kira gelirine
    E) Arazinin kira gelirine


    8-) Yönetim ve denetim kurulu başkan ve üyelerine ödenen huzur hakkı aşağıdakilerden hangisine göre gelir sayılır?
    A) Ticari kazanç
    B) Serbest meslek kazancı
    C) Ücret
    D) Gayrimenkul sermaye iradı
    E) Diğer kazanç ve irat


    9-) Muhtasar beyanname ne zaman verilir?
    A) Ertesi ayın 20’si akşamına kadar.
    B) Ertesi ayın 23’ü akşamına kadar
    C) Ertesi ayın 25’i akşamına kadar
    D) Ertesi ayın sonuna kadar
    E) O yılın sonuna kadar


    10-) Verginin, kanunda gösterilen matrah ve oranları üzerinden miktarının hesaplanması için yapılan idari işleme ne denir?
    A) Tahakkuk
    B) Tebliğ
    C) Tarh
    D) Tahsil
    E) Terkin


    11-) Aşağıdakilerden hangisinin geliri kurumlar vergisine tabi değildir?
    A) Anonim şirket
    B) Limited şirket
    C) Adi komandit şirket
    D) Eshamlı komandit şirket
    E) İş ortaklığı


    12-) Kurum kazancının tespitinde GVK’da belirtilen hangi kazanca ilişkin hükümler uygulanır?
    A) Ticari kazanç
    B) Zirai kazanç
    C) Serbest meslek kazancı
    D) Menkul sermaye iradı
    E) Diğer kazanç ve irat


    13-) Limited şirketler en az ve en çok kaç ortak tarafından kurulur?
    A) 2 – 25
    B) 2 – 30
    C) 2 – 40
    D) 2 – 50
    E) 5 – 50


    14-) Risturn istisnasından aşağıdakilerden hangisi yararlanır?

    A) Kooperatifler
    B) Anonim Şirketler
    C) Limited Şirketler
    D) İş Ortaklıkları
    E) Eshamlı Komandit Şirketler


    15-) Aşağıdakilerden hangisi, kurum kazancının tespitinde gider olarak indirilir?
    A) İhtiyat akçeleri
    B) Gecikme zamları
    C) Vergiden muaf kazanca ait giderler
    D) Sözleşme gereğince ödenen tazminatlar
    E) Örtülü kazançlar


    16-) Aşağıdakilerden hangisi ilk tesis ve örgütlenme gideri olarak kurum kazancından indirilir?
    A) Bina alımı
    B) Bilgisayar alımı
    C) Makine alımı
    D) Arsa alımı
    E) Piyasa araştırma gideri


    17-) Tasfiye durumunda aşağıdakilerden hangisi servet değeri kavramına dönüşür?
    A) Gerçek aktif
    B) Aktif toplamı
    C) Öz sermaye
    D) Amortismanlar
    E) Mevcutlar


    18-) İflasta tasfiyenin başlangıç tarihi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İflasın ticaret siciline tescil tarihi
    B) Genel kurulun iflası onayladığı tarih
    C) İflasın mahalli gazetede yayınlandığı tarih
    D) Yönetim kurulunun iflas kararı aldığı tarih
    E) Ticaret mahkemesinin iflas kararı aldığı tarih


    19-) Dar mükellef kurumların hangi gelirlerinde kaynakta vergi kesintisi yapılmaz?

    A) Ticari kazanç
    B) Serbest meslek kazancı
    C) Ücret
    D) Gayrimenkul sermaye iradı
    E) Menkul sermaye iradı


    20-) Hesap dönemi takvim yılı olan kurumlar beyannamelerini ne zaman verirler?
    A) Ertesi yılın Ocak ayında
    B) Ertesi yılın Mart ayında
    C) Ertesi yılın Nisan ayında
    D) Ertesi yılın Mayıs ayında
    E) Ertesi yılın Haziran ayında


    21-) Aşağıdakilerden hangisi harcamalar üzerinden alınan vergilerden biri değildir?
    A) İstihlak vergisi
    B) Toplu muamele vergisi
    C) Yaygın muamele vergisi
    D) Katma değer vergisi
    E) Servet vergisi


    22-) Aşağıdakilerden hangisi KDV matrahına dahil edilmez?
    A) Vade farkı
    B) Servis bedeli
    C) Ambalaj masrafı
    D) İskonto
    E) Sigorta gideri


    23-) Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ve mirasçıları yurt dışında ise veraset ve intikal vergisi beyannamesi kaç ay içinde verilmelidir?
    A) 4
    B) 6
    C) 8
    D) 10
    E) 12


    24-) Ölüm dolayısı ile mirasçılara intikal eden miras paylarının vergilendirildiği subjektif nitelikteki servet vergisine ne ad verilir?
    A) İntikal Vergisi
    B) Tereke Vergisi
    C) Miras Payı Vergisi
    D) Ölüm Vergisi
    E) Veraset Vergisi


    25-) Veraset ve intikal vergisinde, veraset yoluyla intikallerde vergi hangi vergi dairesince tarh olunur?
    A) Ölüm olayının vaki olduğu yerdeki vergi dairesi
    B) Ölen kişinin ikametgâhının bulunduğu yerdeki vergi dairesi
    C) Defterdarlığın belirleyeceği bir vergi dairesi
    D) Ölenin nüfusa kayıtlı olduğu yerdeki vergi dairesi
    E) Varislerin ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki vergi dairesi


    26-) Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin mükellefleri, satın aldıkları taşıtları nereye kayıt ve tescil ettiremezler?
    A) Trafik şubelerine
    B) Belediye siciline
    C) Liman siciline
    D) Sivil havacılık genel müdürlüğüne
    E) İl özel idare siciline


    27-) Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki eşit taksitte ödendiği aylar hangisidir?
    A) Ocak – Haziran
    B) Ocak – Temmuz
    C) Şubat – Haziran
    D) Şubat – Temmuz
    E) Mayıs – Kasım


    28-) Devlet ormanları dışında kendi arazisini orman haline getiren kişiler kaç yıl süre ile geçici muafiyetten yararlanırlar?
    A) 10
    B) 15
    C) 20
    D) 30
    E) 50


    29-) Büyükşehir belediye sınırları içinde bulunan arsanın emlak vergi oranı binde kaçtır?
    A) 10
    B) 4
    C) 6
    D) 2
    E) 1


    30-) Bir araziye paylı mülkiyet halinde sahip olanlar arazi vergisinden ne şekilde sorumludurlar?
    A) Hisseleri oranında
    B) Her biri verginin tamamından zincirleme
    C) Eşit miktarda
    D) Yarı yarıya
    E) Vergi sorumluluğu yoktur.


    1-)B
    2-)C
    3-)D
    4-)E
    5-)B
    6-)B
    7-)D
    8-)C
    9-)A
    10-)C
    11-)C
    12-)A
    13-)D
    14-)A
    15-)D
    16-)E
    17-)C
    18-)E
    19-)A
    20-)C
    21-)E
    22-)D
    23-)B
    24-)C
    25-)B
    26-)E
    27-)B
    28-)E
    29-)C
    30-)A
     
  3. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.175
    Beğenileri:
    4.760
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    335 ÇTL
    1-) Adi komandit şirketin komandite ortağı hangi şirketin ortağına benzer?
    A) Kollektif şirket ortağına
    B) Limited şirket ortağına
    C) Adi şirket ortağına
    D) Anonim şirket ortağına
    E) Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketin komanditer ortağına


    2-) Aşağıdakilerden hangisi tam mükellef sayılır?
    A) İş için Türkiye’ye gelen ve bir takvim yılı içinde 6 aydan fazla kalan yabancı uyruklular
    B) İkametgahı Türkiye’de bulunmayanlar
    C) Belli ve geçici görev için Türkiye’ye gelen yabancı basın muhabirleri
    D) Türkiye’de 6 aydan fazla kalan bilim adamları
    E) Türkiye’de yerleşmiş sayılanlar


    3-) Dar mükellef Türkiye’de deniz ulaştırma işi ile uğraşarak 2006 yılı içinde 200.000 hasılat elde etmiştir. Mükellefin safi ticari kazancı kaç liradır?
    A) 24.000
    B) 10.000
    C) 30.000
    D) 18.000
    E) 15.000


    4-) Aşağıdaki gelir türlerinden hangisine esnaf muaflığı uygulanır?
    A) Zirai kazanç
    B) Serbest meslek kazancı
    C) Diğer kazanç ve irat
    D) Ticari kazanç
    E) Menkul sermaye iradı


    5-) Zirai faaliyetle uğraşan çiftçi ürünlerini satmak amacıyla mağaza veya dükkan açarsa, bu faaliyeti dolayısıyla hangi kazancı elde eder?
    A) Zirai kazanç
    B) Ticari kazanç
    C) Serbest meslek kazancı
    D) Ücret
    E) Diğer kazanç ve irat


    6-) Aşağıdakilerden hangisi serbest meslek faaliyetinin özelliklerinden biri değildir?
    A) Bir işverene bağlı olarak yapılmazlar
    B) Arızi yapılan faaliyetlerdir
    C) Ticari nitelik taşımazlar
    D) Sermaye ikinci plandadır
    E) Uzmanlığa dayanır


    7-) Aşağıdaki ödemelerden hangisi ücret sayılmaz?

    A) Tahkim işleri nedeniyle hakemlere yapılan ödemeler
    B) Resmi arabuluculara yapılan ödemeler
    C) Bilirkişilere yapılan ödemeler
    D) Spor hakemlerine yapılan ödemeler
    E) Tasfiye memurlarına yapılan ödemeler


    8-) Gayrimenkulünü işyeri olarak kiraya vererek 10.000 TL gelir elde eden ve götürü gider usulünü seçen mükellefin gider olarak yazacağı tutar kaç TL’dir?
    A) 7.500
    B) 10.000
    C) 6.000
    D) 3.000
    E) 2.500


    9-) Aşağıdaki gayrimenkullerden hangisine götürü gider usulü uygulanmaz?

    A) Binalar
    B) Haklar
    C) Madenler
    D) Gemi Payları
    E) Araziler


    10-) Aşağıdaki gelirlerden hangisi sadece sermaye faktörüne bağlı olarak elde edilen bir gelirdir?
    A) Piyango ikramiyesi
    B) Bilirkişi ücretleri
    C) Faiz geliri
    D) Avukatların geliri
    E) Maden ocağı işletenlerin geliri


    11-) Faaliyetine devam eden bir işletme kısmen veya tamamen satılırsa, bu işlemlerden elde edilen gelir aşağıdaki gelir unsurlarından hangisinin kapsamına girer?
    A) Ticari kazanç
    B) Arızi kazanç
    C) Değer artış kazancı
    D) Menkul sermaye iradı
    E) Serbest meslek kazancı


    12-) Telif haklarının sahipleri veya kanuni mirasçıları tarafından kiraya verilmesinde stopaj oranı yüzde kaçtır?
    A) 20
    B) 16
    C) 0
    D) 10
    E) 17


    13-) Mükellef A’nın 2006 yılı gelirleri aşağıdaki gibidir:
    Ticari kazanç 35.000
    Kâr payı 3.000
    Ücret (tek işveren) 2.000
    Mesken kirası (safi) 1.000
    Mükellefin beyana tabi kazancı kaç YTL'dir?

    A) 35.000
    B) 36.000
    C) 40.000
    D) 47.000
    E) 41.000


    14-) Aşağıdaki mükelleflerden hangisi, gelirini beyan etmek zorundadır?
    A) Gerçek usulde vergilendirilmeyen çiftçiler
    B) Tek işverenden ücret alanlar
    C) İstisna tutarları üzerinde gelir elde edenler
    D) Stopajla vergilendirilmiş olmak şartıyla 18 000 YTL'yi aşmayan kâr payı elde edenler
    E) Birden fazla işverenden 18 000 YTL'yi aşmayan ücret geliri elde edenler


    15-) Aşağıdakilerden hangisi vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla getirilen önlemlerden biri değildir?
    A) Vergilerin oto-kontrolü
    B) Vergilerin ilanı
    C) Vergilerin açıklanması
    D) Asgari zirai vergi
    E) Vergilerin incelenmesi


    16-) Kurum kazancı, Gelir Vergisi Kanunu’ndaki hangi kazanç hükümlerine göre tespit edilir?
    A) Zirai kazancın gerçek usul hükümleri
    B) Ticari kazancın işletme usulü hükümleri
    C) Yarı götürü usul hükümleri
    D) Götürü usul hükümleri
    E) Ticari kazancın bilanço usulü hükümleri


    17-) Geçici (Peşin) Kurumlar Vergisi oranı yüzde kaçtır?
    A) 15
    B) 20
    C) 10
    D) 25
    E) 30


    18-) Aşağıdaki istisnalardan hangisinden Kurumlar Vergisi mükellefleri yararlanamaz?
    A) Portföy işletmeciliği kazancı istisnası
    B) Teşvik primi istisnası
    C) Risturn istisnası
    D) Eğitim hizmetleri istisnası
    E) İştirak kazançları istisnası


    19-) Aşağıdakilerden hangisi kurum kazancının tespitinde gider olarak indirilemez?

    A) Eshamlı komandit şirketlerde komandite ortağın kâr payı
    B) İşletmeyle ilgili genel giderler
    C) Örtülü kazançlar
    D) İlk tesis ve örgütlenme giderleri
    E) Geçmiş yıl zararları


    20-) Kurum kazancı 400.000 olan X Anonim Şirketi’nin 50.000 iştirak kazancı vardır. İndirilecek giderler toplamı 40.000 olduğuna göre şirketin vergiye tabi kazancı kaç TL'dir?
    A) 410.000
    B) 360.000
    C) 310.000
    D) 450.000
    E) 400.000


    21-) Kurumlarda tasfiye iflasla meydana gelmişse aşağıdakilerden hangisi tasfiyenin başlangıcı olarak kabul edilir?
    A) İnfisahın ticaret siciline tescil tarihi
    B) Bilançonun genel kurulca onaylandığı tarih
    C) Son hesabın yetkili organlarca onaylandığı tarih
    D) Ticaret mahkemesinin iflas kararı aldığı tarih
    E) Kurumun tasfiye kararını onayladığı tarih


    22-) Emlak Vergisinde geçici muafiyetten yararlanma süresi ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Meskenlere tanınan muafiyet süresi 5 yıldır.
    B) Turizm müesseselerinde muafiyet süresi 5 yıldır.
    C) Doğal afet nedeniyle inşa edilen binalarda muafiyet süresi 10 yıldır.
    D) Fuar, panayırlarda muafiyet süresi 10 yıldır.
    E) Geri kalmış bölgelerde yapılan sınai tesislerde muafiyet süresi 5 yıldır.


    23-) Aşağıdakilerden hangisi motorlu araçların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerlerden biri değildir?
    A) Sivil hava araçları sicili
    B) Trafik sicili
    C) İl özel idare sicili
    D) Liman sicili
    E) Belediye sicili


    24-) Aşağıdakilerden hangisi servet ve servet transferi üzerinden alınan vergilerden biridir?
    A) Gelir Vergisi
    B) Veraset ve İntikal Vergisi
    C) Katma Değer Vergisi
    D) İstihlak Vergisi
    E) Kurumlar Vergisi


    25-) Bir işletmenin Nisan ayında ödediği KDV 100.000 TL'dir; tahsil ettiği KDV ise 70.000 TL'dir. Bu mükellefin Nisan ayında ödeyeceği KDV kaç TL'dir?
    A) 20.000
    B) 18.000
    C) 30.000
    D) 36.000
    E) Nisan ayında KDV ödemez.


    26-) Aşağıdakilerden hangisi tasfiye durumundaki bir kurumda vergi matrahını oluşturur?
    A) Tasfiye karı
    B) Öz sermaye
    C) Servet değeri
    D) Gelir gider farkı
    E) Satış hasılatı eksi amortismanlar


    27-) Aşağıdakilerden hangisi KDV’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulamadan kalkan vergilerden biri değildir?
    A) İşletme vergisi
    B) Nakliyat vergisi
    C) PTT hizmetleri vergisi
    D) Dahilde alınan istihsal vergisi
    E) Banka ve sigorta muameleleri vergisi


    28-) Ölen kişinin terekesi henüz mirasçılara geçmeden terekenin tamamı üzerinden genellikle artan oranlı olarak alınan servet vergisine ne ad verilir?
    A) Miras Payı Vergisi
    B) Tereke Vergisi
    C) Veraset Vergisi
    D) İntikal Vergisi
    E) İvazsız intikal vergisi


    29-) Aşağıdaki motorlu araçlardan hangisi motorlu taşıtlar vergisinin konusuna girmez?
    A) Otomobil
    B) Minibüs
    C) Helikopter
    D) Traktör
    E) Yat


    30-) 2000 yılında inşaatı tamamlanarak emlak vergisi beyannamesi ilgili vergi dairesine verilen konutun emlak vergisi geçici muafiyeti hangi yılın sonunda biter?
    A) 2003
    B) 2001
    C) 2004
    D) 2005
    E) 2006






    1-)A
    2-)E
    3-)C
    4-)D
    5-)B
    6-)B
    7-)A
    8-)E
    9-)B
    10-)C
    11-)A
    12-)E
    13-)B
    14-)C
    15-)D
    16-)E
    17-)B
    18-)B
    19-)C
    20-)C
    21-)D
    22-)D
    23-)C
    24-)B
    25-)E
    26-)A
    27-)E
    28-)B
    29-)D
    30-)D
     

Sayfayı Paylaş