1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Türkiye’de Seracılık

Konusu 'Türkiye Coğrafyası' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 2 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.783
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.063 ÇTL
    Türkiye’de Seracılık

    Türkiye’de Seracılık;
    Seralar; bitkilere, elverişli yetişme ortamı sağlamak üzere yapılmış, yarı saydam, korunaklı hafif yapılardır. Seralar ya camla ya da uygun yapıda plâstik örtülerle kaplanır.

    Seracılıkta en önemli unsur, sıcaklığı kontrol altında tutmaktır, seracılık, ocak ayı sıcaklık ortalamasının belirli bir sınırın altına inmediği yerlerde yapılabilmektedir. Bu bakımdan yurdumuzda seracılığın en yaygın olduğu yerler, güney kıyılarımızdır. Güney Ege kıyılarından Antakya’ya kadar uzanan kıyı şeridinde, seracılık önemli bir tarım faaliyeti haline gelmiştir.

    Türkiye’deki seraların yarısından çoğu Antalyada’dır. ikinci sırayı İçel almaktadır. Son yıllarda seracılığın önem kazanması ve yaygınlaşması sonucu; her mevsimde taze sebze bulma imkânı doğmuştur.

    Seracılıkta asıl amaç, mevsim dışında sebze üretimi yapabilmektir. Bu nedenle yurdumuzda seracılık, sonbaharda başlar, yaz başlarına kadar devam eder.
    Güney kıyılarımızda ayrıca turfanda sebzecilik de (başta Çukurova olmak üzere) önem kazanmıştır. Turfanda sebzecilikte üretim, mevsim başında yapılır.
    Son yıllarda seralarda çiçek üretimi başta Balçova (İzmir) ve Yalova olmak üzere birçok yerde önem kazanmıştır
     
    YoRuMSuZ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş