1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Türklerin Tercihi Artık Et Yerine Sebze

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.575 ÇTL


    [​IMG]

    Türkiye'de beslenme alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte, menüler de değişiyor.

    Ünlü otel ve restaurant işletmecileri bu konuda neler diyor.


    Kahvaltının saati uzayacak, mönülerde vejetaryen yemeklere yer açılacak ve yemek öncesi kokteyller moda olacak.

    Sağlıklı Ete İlgi Arttı

    Burcu Sayar Meriç Big Plate Pazarlama Müdürü


    Vejetaryen eğilimlerin yanında kırmızı ete yönelik ilgi de arttı. Eti seven Türk milleti farklı şekillerde pişmiş, kaliteli et servis eden restoranlara da çok ilgi gösteriyor. Düşük bütçeli alternatif olarak fast food her zaman var olacaktır; fakat tüm dünyada fast food ile ilgili yapılan negatif propagandalar ve ortaya çıkan sağlık problemleriyle 'doğru beslenme' hareketinin kendiliğinden oluştuğunu düşünüyorum.

    Etten Sebzeye Geçiş Yapacağız

    Arif Kemal Doğan The Pera Palace Şefi


    İstanbul'daki birçok restoranın mönüsüne vejetaryen/ vegan opsiyonlar eklemesinin iki nedeni var. Birincisi, insanlar artık ne ile beslendiklerini çok iyi irdeleyip kendi metabolizmaları için nelerin daha sağlıklı olduğuna dikkat ediyorlar. İkincisi de, yemek kültürümüzün yavaş yavaş bu eğilime ayak uydurması ve daha fazla et seven bir yemek kültüründen, sebze de tüketen bir kültüre geçmemiz. İnsanlar sağlıklı yaşamanın sırlarını ciddi biçimde araştırmakta ve uygulamakta.

    'Slow Food' Akımı Geliyor

    Hazer Ameni Chilai Restaurant Şefi


    Henüz yeteri kadar restoranda vejetaryen mönü yok. Ama Türkiye'de Akdeniz mutfağının güzellikleri olan zeytinyağlılar zaten burayı bir vegan cenneti yapıyor. Fast food devri, pop kültürü oldukça bitmez. 'Slow food' akımı Türkiye'de de yediğimiz yemeğe saygı göstermemiz gerektiğini anlatacak. Organik beslenmeye de daha çok önem verilecek.

    Yemek Öncesi İçki Kültürdür

    Yavuz Koç The Ritz Carlton Yiyecek İçecek Direktörü


    Yemek öncesi içki içme alışkanlığı sık görülen bir durum ve Türkiye'de de çok yaygın bir alışkanlık. Aperitif dediğimiz içki ve kokteyller, yemek öncesi hem iştah açıcı hem de yemekten daha fazla tat alınabilen hisler yaratıyor. İnsanlar akşam yemeklerinde hafif mönüler tercih etmeye başladılar. Bazı mide hastalıklarının artması akşam yemeklerinin erken saatlerde yenmesine sebep oluyor.Vegan eğilimlerin de devam edeceği bir gerçek.

    Yumurtayı Bile Reddedecekler

    Osman Tokat Mania Genel Müdürü


    Kırmızı et yemeyen, hatta yumurta yemeyi dahi reddeden 'veji restoran'larını da önümüzdeki yıl göreceğiz. Kahvaltı alışkanlığımızda çay, simit ve peynir veya poğaça her zaman ön planda. Brunch tarzındaki hafta sonu uzun süren kahvaltılarında insanlar bir kadeh prosecco veya kokteyl içerek bunu daha neşeli hale getiriyorlar.

    Kahvaltı Gün Boyu Sürecek

    Aydın Demir Divan İstanbul Executive Şefi


    Gün geçtikçe vejetaryenlerin sayısı çoğalıyor. Misafirlerimiz zamanla daha seçici oluyor. Ülkemizde kahvaltı kültürümüz hafta sonu hariç ayaküstü geçiştirmekle sınırlı. Ama İstanbul'da ve bazı büyük şehirlerde gün boyu yalnızca kahvaltı satan dükkanlar çoğaldı. Günün diğer saatlerinde de insanlar kahvaltı yani 'brunch' ile doymaktan oldukça mutlu oluyorlar.

    Masada Uzun Sohbetlere Devam

    Alper Toprakçı Bebek Catz Ortağı


    Özellikle son zamanlarda gençlerde doğru ve sağlıklı beslenme eğiliminin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Fast food'un devri ise bizde hemen hemen hiçbir zaman kapanmaz. Bizim ülkemize özgü döner, dürüm gibi vazgeçilmesi zor alışkanlıklar var. Önümüzdeki yıllarda bu tarz yiyeceklere talep azalsa da vazgeçmek zor gibi...

    Doğallığa Geri Dönüş Trendi

    Mehmet Davran Kaf'ın İşletmecisi


    Doğallığa geri dönüş önemli bir trend. Vejetaryenlik azınlık bile olsa bu yöndeki talep ve trend artacak. Kahvaltı alışkanlığı hafta sonu dışarıda toplanıp arkadaşlarla birlikte vakit geçirmemizle ilgili. Bu alışkanlıklar artarak devam edecek. İstanbul'da Rumelihisarı bu konuda başı çekiyor. Yemek öncesi içki alışkanlığı da eğitim ve gezme kültürü ile ilgili bir şey. Haftada birkaç gün sosyalleşen insanlar bunu son beş yıldır yapıyorlar. Diğerleri bunu bir zevke dönüştürmeyi bilmiyor.

     

Sayfayı Paylaş