1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Turşunun besleyici değeri var mıdır?

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Suskun tarafından 11 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.203
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    6.877 ÇTL
    [​IMG]

    Yeşilbiber, yeşil fasulye, yeşil domates, salatalık, lahana, karnabahar gibi sebzeler, genellikle %15’lik tuzlu salamura içerisinde saklanır. Bu yoğunluktaki tuz çözeltisinde pek az mayalanma olur, fakat mikroorganizmalardan korunma tamdır. Bu şekilde hazırlanmış yiyecekler turşu diye adlandırılır. Bu besinlerin besleyici değeri çok az olup; kullanımından özellikle hipertansif kişilerin kaçınması gereklidir.
     
  2. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.142
    Beğenileri:
    4.700
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    4.381 ÇTL
    Besin değeri oldukça düşük olsada yemeklerle çok severek tüketenler var.Tansiyon hastalarına, mide rahatsızlığı yaşayanlara, önerilmez. İçnde bulunan tuz ve salamuranın oluşturduğu asitten dolayı yüksek tansiyona sebebiyet verdiği ve midede bulunan rahatsızlıgı arttırdığı çin.
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.667
  2. ZeyNoO
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    1.409
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    690
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    724
  5. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    466
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş