Türüflü Pasta

Papatya

мüנgαη.*
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,981
Beğeniler
6,559
Şehir
Seattle.
#1




MALZEMELERİ:

KEK HAMURU İÇİN:


3 adet yumurta
150 gr. Toz şeker
140 gr. su
200 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağı
20 gr. un

ÜZERİ İÇİN:

2 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:

(1) 22 cm çapındaki fırın kalıbının dibini yağlı kağıtla kaplayın. Bitter çikolatayı ufak parçalara bölün.
(2) Kek hamuru için; su ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın. lereyağı ve çikolata parçalarını ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ilıması için bekletin.
(3) Yumurtaları derin bir kapta mikserle 5 dakika kabarana kadar çırpın. Ilık çikolatayı ekleyip çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın ve kek kalıbına döküp yayın.
(4) Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt katına içi su dolu küçük bir kap (kekin pişerken nemli kalması için) yerleştirin. Kek kalıbını fırının orta rafına yerleştirip 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkartıp streç folyo ile kaplayın ve buzdolabında bekletin.
(5) Servis yapmadan önce buzdolabından alıp folyoyu çıkarın. Üzerine kakaoyu tel süzgeçle serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.



 
Top