1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Tuzda Balık Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 12 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Tuzda balık tarifi, Tuzda balık nasıl pişirilir?

    Tuzda balık tarifini öğrenmek isteyenler için harika bir tarif...

    O kadar kolay ve bir o kadar da lezzetli ki, şimdiye kadar yapmayı düşünen ama bir şekilde kaçınan herkese tavsiye ederim. En azından bir kere denemiş olun.

    [​IMG]


    Malzemeler:
    • 2 orta boy temizlenmiş çupra kafalarıyla birlikte
    • 2 kilo tuz
    • Bir demet maydanoz (veya balığın içine doldurmak istediğiniz otlar, biberiye, dereotu, vs.)
    • 1 limon (kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
    • 4 adet defne yaprağı

    Tuzda balık tarifi:

    Fırını 200 C'ye ısıtın.
    Balıkları yıkayın, kurulayın.
    Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun, karabiber serpin.
    2 kg. tuzu yaklaşık 150-200 ml. su ile karıştırın (tuz ıslak kum kıvamını alacak.
    Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yönünde, bulamazsanız normal tuz da işinizi görür).
    Fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyin.
    Üzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp, bastırın.
    Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun.
    Balıkları tuzdan yatağın üzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın, ellerinizle biraz bastırın.
    Balığın derisi gözükmeyecek ve açıkta hiçbir yeri kalmayacak.
    Sadece kuyruklarını açıkta bırakabilirsiniz.
    25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor bütün incelediğim kaynaklar).
    Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına, kenara gelen yerlerden çatal yardımıyla biraz kurcalayın ve balıkları yaralamayacak şekilde tuzu kaldırın.
    Tuz iyice sertleştiği için bütün bir tabaka halinde kalkıyor (eğer çok sertleştiyse çekiç yardımıyla hafifçe kırmak gerekebilir).
    Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa, çabucak bütün şeklinde sıyırıp, hemen filetosunu çıkarabilirsiniz.
    Bu tuzlu yöntemi tavuk veya kırmızı etle de deneyebilirsiniz.
    İnternette gezinirken bu yönde birşeyler görmüştüm.
    Fakat önceden etin nasıl hazırlanacağı ve tuzun içinde nasıl saklanacağı konusunda bilgi edinmekte fayda var.
     

Sayfayı Paylaş