1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Üç Renk Börek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 26 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Malzemeler

    • 4 adet yufka
    • yarım kg ıspanak
    • 1 soğan
    • 4 adt havuç
    • 250 gr pastırma
    • sosu için
    • süt 1 kaşık yoğurt 2 yumurta yağ
    • üzeri için 2 yumurta sarısı
    [​IMG]
    • soğanları küp küp doğrayıp yıkayıp doğradığınız ıspanaklarla bi,irlikte soteleyin
    • havuçlarıda rendeleyerek soteleyin
    • yufkalara sürmek için bir kasede 2 yumurta 1 kaşık yoğurt süt ve yağı karıştırın
    • bir yufkayı bütün olarak serip üzerine hazırladığınız karışımdan sürün ve arasına birşey koymadan ikinci yufkayıda üzerine koyup aynı işlemi gerçekleştirin
    • daha sonra üzerine sotelediğiniz ıspanakları yereştirin
    • üzerine yufkayı serip tekrar sosladıktan sonra aynı şekilde havuçları yerleştiirin
    • bir kat daha yufka serip sosladıktan sonra pastırmaları yerleştirin
    • üzerine başka bir yufka sermeden bütün halinde rulo şeklinde sarın
    • kalan sosu rulonun üzerine sürüp ortadan kesip ikiye ayırın
    • üzerine 2 yumurta sarısı ve yağla karıştırdığımız sostan sürdükten sonra 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
    • piştikten sonra dilimleyip yiyoruz
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Ağustos 2015
  2. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenileri:
    374
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    524 ÇTL
    Çok iştah açıcı görünüyor. Annemler evde olmadığı bir gün deneyebilirim aslında. :)
     
  3. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenileri:
    374
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    524 ÇTL
    Sabahleyin yaptım. Görüntüsünü de, tadını da beğendiler. Havuçlar tatlandırır diye ürkmüştüm ama kaynamış, sırıtmıyor. Pastırma da ağırlaştırır demiştim ama o da kaynamış. Tekrar teşekkürler.
     
  4. YoRuMSuZ
    Avare

    YoRuMSuZ Biz işimize bakalım!

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    24.430
    Beğenileri:
    7.358
    Ödül Puanları:
    11.330
    Cinsiyet:
    Bay
    Banka:
    8.820 ÇTL
    Lezzetli görünüyor ama maçtan önce kesinlikle yememem gerekiyor :)

    patik demek ki bu işlerden oldukça anlıyorsun :)

    Suskun, fotoğraflar sen hazırlarken mi çekildi yoksa alıntı mı? :)
     
  5. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenileri:
    374
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    524 ÇTL
    Aslında çok da anladığım söylenemez. Bu işlere annem bakıyor. Ben de iş başa düşünce, bazen de meraktan arada girerim mutfağa. Normalde çok tembelimdir. :) İşte tam tersi, ne yazık ki bir işkoliğim ama benim bir şikayetim yok.
     

Sayfayı Paylaş