1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Uludağ pilavı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.046
    Beğenileri:
    192
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    133 ÇTL
    Uludağ pilavı
    Malzemeler
    3 su bardağı pirinç
    100 gr tereyağı
    2 su bardağı kestane
    2 adet kesme şeker
    1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
    1 çorba kaşığı kusu üzüm
    1 adet havuç
    1 adet portakal
    1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
    tuz


    Yemeğin Tarifi
    3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.

    Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.

    Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.
     
Benzer Konular
  1. yeşüLL
    Mesaj:
    5
    Görüntüleme:
    2.215
  2. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    1.471
  3. KıRMıZı
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    854
  4. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    463
  5. ...SAKLI CeNNeT__
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    486
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş