1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Un Helvası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 12 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.073
    Beğenileri:
    1.872
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    428 ÇTL
    Un helvası malzemeleri
    5 kahve fincanı un
    3 kahve fincanı tereyağ
    4 kahve fincanı toz şeker
    5 su bardağı su
    Un helvası tarifi
    Bir tencereye tereyağını koyduktan sonra ateşte hafifçe kızdırın ve buna elediğiniz unu ilave ederek 40 dakika kadar hafif ateşte karıştırarak kavurun. Un esmerleşip güzel bir koku vermeye başlayınca ateşten indirin. Bir başka tencereye toz şekeri ve su koyarak 5 dakika kaynatın ve şeker eriyip şurup halini alınca ateşten indirdiğiniz meyanesi gelmiş olan una bu şurubu boşaltıp iyice karıştırın. Sonra tencerenin kapağını kapayarak tencereyi çok hafif ateşe oturtun ve burada 20 dakika kadar demlenmeye bırakın. Helva demlendikten sonra ateşten tencereyi indirip bir tarafa bırakın ve yarım saat sonra ılınmış olan helvadan kaşık kaşık alarak yuvarlak tarafı üste gelecek şekilde büyük bir tabağa dizip servis yapın.
     
  2. Safir
    No Mood

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.205
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    3.730
    Banka:
    151 ÇTL
    Pratik bir tarif de benden olsun ;) Canım çok isterse 15 dakikada hazır :P


    1 Su bardağı un
    1 Su bardağı şeker
    1 Su bardağı su (daha yumuşak olması için yarım bardak fazla katabilirsiniz)
    1/4 yani çeyrek paket margarin (sıvıyağ da olabilir)

    Unu bir tava yada tencerede, yağsız, topak olmaması için ezerek kavuruyoruz. Rengini ayarlamak size kalmış. Yakmamaya özen gösterin :) Neyse, yeterli rengi aldığına karar verdiğimizde kenara alıp yağını ilave ediyoruz. Sonrasında şeker ve suyunu. Bulamaç halindeki karışımı ocağa alıp suyunu çektiriyoruz. İster sıcak, ister şekillendirerek soğuk servis yapıyoruz.

    Notlar: Su yerine süt kullanabilirsiniz.
    Yağı sonradan ilave etmemin sebebi yağın yanmasını engellemek :)
    Unu kavururken bir avuç susam ilave edebilirsiniz.
    Cevizle de harika olur ;)


    Yaptığım bir gün resmini de konuya iliştiririm :)
     
  3. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.073
    Beğenileri:
    1.872
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    428 ÇTL

Sayfayı Paylaş