1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Unutkanlık Nedenleri ve Unutkanlık için Çözüm Önerileri

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 17 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Unutkanlık, genç yaşlı, bayan erkek herkesin sorunu, hatta çağın hastalığı haline geldi.

    Unutkanlık nedenlerini şöyle sıralayabiliriz.

    Aşırı stresli ortamda bulunmak, zihinsel meşguliyetin fazla olması, depresyon hali, kaygı bozuklukları, şizofreni, bunama, kafa yaralanmaları, beyin kanamaları ve alzheimer gibi hastalıklar, aşırı sorumluk, beslenme bozuklukları, vitamin eksikliği unutkanlığa yol açar.


    Unutkanlığa İyi Gelen Bitkisel Çözümler :

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek*lendikten sonra süzülerek akşamlan uykudan önce içilir. Gere*kirse günde üç öğün birer çay fincanı dozunda da kullanılabilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı çıban otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik*ten sonra süzülerek akşamlan uykudan önce içilir.

    * Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kaşık otu katı*lıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çor*ba kaşığı içilir.

    * İnce kıyılarak ya da havanda dövülerek toz haline getiril*miş olan bir silme yemek kaşığı karabaş otu (çiçeği) birer silme tatlı kaşığı tarçın, biberiye, karabiber, çörek otu, mesteki, sarısa*bır, günlük ve çam fıstığı iyice karıştırılıp harman edildikten sonra bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bitki har*manı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.

    * Bir çay fincanı kaynar suyun içine hayanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı üzerlik tohumu katılıp dem*lenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek akşamla*rı uykudan önce içilir
     
  2. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.093
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    2 gün balık yiyin: Omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmek Alzheimer riskini azaltır. Unutkanlığı önlemek için haftada 2 gün balık yemek şart.

    3 tane ceviz: Ceviz, omega 3 yağ asidi açısından en zengin besinlerden biridir. Güçlü bir hafızaya sahip olmak için günde 3 adet ceviz tüketilmeli.

    Bir avuç üzüm: Özellikle kuru üzüm, zihni kuvvetlendirir. Unutkanlığı yenmek için her gün bir avuç yenilmelidir.

    Ahududu: Zindelik verir, zihinsel yorgunluğu giderici güce sahiptir.

    Kereviz: Sinir yorgunluğunu ve unutkanlığı giderir.

    Bitter çikolata: Kakao içerisindeki flavonlar nedeniyle beyindeki kan akışı hızlandırır.

    Ciğer: Beyin ve sinir hücrelerini geliştirir. Alzheimer hastalığına karşı etkilidir. Unutkanlığa karşı etkilidir.

    Karanfil çayı: Karanfil, bildiğimiz çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçiriyor.
     
    KıRMıZı bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş