1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Valide Sultan Böreği Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 16 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    [​IMG]


    Valide Sultan Böreği
    Malzemeler

    5 adet yufka 500 gr. soğan
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı soda
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 su bardağı ceviz
    1 çorba kaşığı margarin
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    2 adet yumurta
    tuz, karabiber ve çörek otu
    Hazırlanışı
    Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın. içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın. Yağlanmış u tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin. Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin. Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin. Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin. 200 °C fırında pişirin. Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş