1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Van Mutfağı

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 6 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Van Mutfağı

    Doğu Anadolu’nun yüksek rakımlı coğrafyasında, Van Gölü’nün, Süphan Dağı’nın komşusudur Van. Van mutfağının en çok sevilen ve bilinen kısmı ise şüphesiz kahvaltı mutfağı.
    Gölü, iklimi ve kültürel zenginliği ile Van, tarih boyunca önemli bir cazibe merkezi olageldi. Van’ın bu zengin ve seçkin dokusunun etkisi yöre mutfağında da fazlasıyla görülür. Van mutfağının en çok sevilen ve bilinen kısmı ise şüphesiz kahvaltı mutfağıdır.
    Bereketli yaylaların sunduğu aromalı yöre otları Van kahvaltı mutfağında önemli bir yere sahiptir. Doğal besiyle elde edilen sütle buluşan bu otlarla yapılan peynir ve cacığa sıcak ekmek ve çay da eklenince doyumsuz bir tat oluşur damaklarda.
    Kekikle beslenen koyun ve keçi etinden Van kavurması, unun kavrulmasıyla yapılan kavutla yenildiğinde uzun saatler açlık çekilmez. Diğer taraftan zengin bir çiçek florasına sahip yaylalarda elde edilen yöre ballarının peteklisi makbuldür.
    Van tereyağı ve kaymak da balın en ideal tamamlayıcısıdır. Van kahvaltı salonları başta Van’da olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde Van’ın bu eşsiz lezzetlerini sunuyor.
     

Sayfayı Paylaş