1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Vanilyali Kakaolu Sünger Kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.187
    Beğenileri:
    4.785
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    387 ÇTL
    Vanilyali Kakaolu Sünger Kek


    Vanilyali Kakaolu Sünger Kek Facebook'ta Paylaş

    Malzemeler:

    • 3 yumurta (oda ısısında)
    • 1 1/2 su bardağı tozşeker
    • 1 su bardağında biraz az sıvıyağ
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 1 su bardağı süt
    • 3 su bardağı un
    • 1 paket (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2 tepeleme yemek kaşığı toz kakao



    Yapılışı:

    1. Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.

    2. Tercihen sıvı akıtma ucu olan bir bardak veya kaba sıvı yağı koyup çırpmaya devam ederek ince, ince sıvı yağı akıtıp karışıma yedirin.

    3. Limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

    4. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte ayrı bir kaba eleyin.

    5. Yine mikserle karıştırarak biraz sut biraz elenmiş undan ilave ederek süt ve unlu karışıma düşük hızdaki mikserle yedirin.

    6. Karışımı ikiye ayırın. Bir tanesine kakaoyu ilave edip karıştırın. Bunu yaparken yaklaşık yarim çay bardağı su ilavesi ile kek hamurunun kıvamını inceltebilirsiniz.

    Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza önce sade karışımı dökün. üstüne kakaolu karışımı gezdirerek çatalla biraz birbirine karışmasını sağlayın.

    7. Isıtılmış 350F(175C) dereceli fırında kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

    8. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
     

Sayfayı Paylaş