Vazgeçilmez Ramazan Sahurluk Yiyecek Tarifleriniz Buraya..

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,253
Takım
GALATASARAY
#1
Karadeniz Yöresine özgü ve her Ramazan Sahurda Vazgeçilmez Yiyeceğimiz Çirihta' dır.

Malzemeler:
-Sıvıyağ
-Un
-Su
-Şeker

Yapılışı:
Un ve sudan hamur akacak şekilde karışım oluşturulur. Geniş tabanlı tavaya, sıvı yağ sadece üzerine kaplayacak şekilde dökülür ve iyice kızdırılır. İçine hazırladığımız karışımdan 1 kepçe dökülür ve hamur dibine yapışmadan iki tarafı çevrilerek kızartılır. Genellikle kahvaltılarda yenir. İsteğe göre üzerine şeker serpilir yada sade yenilebilir. Annem şeker serper bizimkiler öyle seviyor bi ben şekersiz yerim :)

 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,253
Takım
GALATASARAY
#3
İstediğini koy ablam gözleme gibi birşey zaten :)
Yufka olarak değilde sulu hamuru yağa döküpte yapıyorsun :)
 

Çağlayağmur

👪🤗
Süper Moderatör
Katılım
15 Arl 2010
Mesajlar
21,728
Beğeniler
5,007
Şehir
Ankara
Takım
GALATASARAY
#5
severim böyle tarifleri kolaymışta yaparım sahura sagol Gülüm.( nede olsa bana yapan kimse yok başımın çaresine bakmalıyım ) :)))
 

ZeyNoO

٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠
V.I.P
Katılım
5 Ags 2008
Mesajlar
61,909
Beğeniler
6,253
Takım
GALATASARAY
#6
Bizde yaparız bunu ama kat kat 20sıra yapılır üstüne şerbet dökülür adıda tatlı börek tir çok severim:D
Yörelere göre özelliği ve yapılışı değişiyor sanırım
Bizde şeker serpilerek yada sade olarak yapılıyor. Yiyebileceğin kadar yapıyorsun gözleme gibi :)
 

Benzer konular

Top