vBulletin 4.0.4 - Sorun Cevaplayalım Butonu

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Katılım
7 Hzr 2006
Mesajlar
37,466
Beğeniler
8,984
Takım
GALATASARAY
#1
vBulletin 4.0.x versiyonları için kayıtsız üyelerin konu/mesaj bırakabilmeleri için sayfa hareketine göre sağ alt tarafta "Sorun Cevaplayalım" butonu oluşturmak için alttaki adımları izleyin. (Sağda, bunun için kendi forumumuzda kullandığımız .gif dosyasını görüyorsunuz.)

1. admincp > Biçimler & Şablonlar > Kullandığınız Tema > CSS > additional.css şablonunu açın ve alttaki css kodlarını girip kaydedin.
Kod:
.soru_cevap {
z-index:9999;
position:fixed;
_position:absolute;
bottom:0px;
right:0px;}
2. Hazırladığınız görseli images dizinine atın. (örnekte kullanılan resim soru_cevap.gif)

3 Kullandığınız temanın header şablonunu açın ve en üste alttaki kodları girin

Kod:
<!-- Sorun cevaplayalım -->
<vb:if condition="$show['guest']">
	<div class="soru_cevap"><a rel="nofollow" href="newthread.php?do=newthread&f=[COLOR="red"]163[/COLOR]"><img src="http://www.cerezforum.com/images/soru_cevap.gif" alt="" border="0" /></a></div>
</vb:if>
<!-- /Sorun cevaplayalım -->
İşlem bu kadar. Kodlarda kırmızı renkle belirtilen kısım kayıtsız üyelerin mesaj yazmalarına izin vereceğimiz forum ID numarasıdır. Siz kendinize forum ID kısmını ve image dosyanızı düzenlemelisiniz.

Şimdi sıra belirlediğimiz foruma kayıtsız üyelerin mesaj yazmalarına izim vermemiz gerekiyor. Bunun için;

4. admincp > Forum & Moderatörler > Forum İzinleri > İzin vereceğiniz forum bulun ve çift tıklayarak ayarlara ulaşın.

Bu pencerede iki satırın ayarını değiştirmek yeterli olacak. Bunlar;
  • Konu açabilsin mi?
  • Kendi açtığı konulara cevap yazabilsin mi?
Diğer ayarlar sizin tercihinize kalmış. "Sorun Cevaplayalım" bölümünüz artık aktif...


Aslında bu işlemin daha kolay bir yolu var. Bir javascript kodu ile sağ altta kullandığımız image dosyasının hareketini daha görsel ve salınım hareketi yapar şekilde gösterebiliyoruz. Eğer bu şekilde bir düzenleme yapmak isterseniz şu adımları izleyin...

* Alttaki javasicript dosyasını bilgisayarınıza indirin ve forumun kurulu dizine yükleyin.

http://www.box.net/rssdownload/459616160/jlogo.js

Kullandığınız temanın header şablonunu açın ve en üste alttaki kodu girin.
Kod:
<script src="jlogo.js" type="text/javascript"></script>
Bu işlem daha kısa ancak forumu kasabilir. Kayıtsız üyelerin mesaj yazması için ayarları yukarıda anlatıldığı gibi yapabilirsiniz...
 
Son düzenleme:
Katılım
29 Ock 2009
Mesajlar
4
Beğeniler
0
Yaş
50
#2
Internet Explorer 8 de görünmüyor. Nasıl çözülür bu sorun? Firefox da sorun yok örneğin.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Katılım
7 Hzr 2006
Mesajlar
37,466
Beğeniler
8,984
Takım
GALATASARAY
#3
IE 7 de sorunsuz görüntülenebiliyor, maalesef IE8'i şu an test etme imkanım yok.

Kodlarda hata yapmamaya çalışın çünkü IE7 de görüntülenebildiğine göre IE8'de de görüntüleniyor olması gerek.
 
Katılım
29 Ock 2009
Mesajlar
4
Beğeniler
0
Yaş
50
#4
Kodlar aynen verdiğiniz gibi eklendi. Forum sürümü: v4.1.3

Bir site bunun için şöyle bir kod kod kullanmış; bununla ilgili bir bilgi vermeniz mümkün mü?
------------------------------------
PHP:
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[

var vbseo_jshtml = new Array();
vbseo_jshtml[0] = "<div id=\"m_fixed\"><a rel=\"nofollow\" href=\"domain.com/forum/newthread.php?do=newthread&amp;f=276\"><img src=\"domain.com/soru-cevap.gif\" width=\"100\" height=\"85\" alt=\"Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz\" border=\"0\" /></a></div>";

for(var vi=0;vi<vbseo_jshtml.length;vi++)
if(fetch_object("vbseo_vhtml_"+vi))fetch_object("vbseo_vhtml_"+vi).innerHTML = vbseo_jshtml[vi];

//]]>
</script>
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Katılım
7 Hzr 2006
Mesajlar
37,466
Beğeniler
8,984
Takım
GALATASARAY
#5
IE7 ile test etme şansınız var mı hocam. Eğer IE' de sorun varsa hemen test edebilirim localhost ta. Sonucu da yazarım. IE7 kurulu bir bilgisayardan test edin. Ya da özelden forum adresini iletin. Online IE sürüm hizmeti veren bir web sitesi üzerinden de test edilebilir.
 
Katılım
29 Ock 2009
Mesajlar
4
Beğeniler
0
Yaş
50
#6
İlginiz ve hızınız için teşekkür ederim. Bu site hep böyle mi, yoksa bugün bana mı böyle denk geldi? :)

Yukarıda verdiğim kodla ilgili ne düşünüyorsunuz? Kullanan sitenin ismini vermek doğru olmaz sanırım. (mx diyelim :) ) Türkiye'de ilk 100 site içerisinde; acayip kıskandığımı ve sinir olduğumu söylemeliyim. :)
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Katılım
7 Hzr 2006
Mesajlar
37,466
Beğeniler
8,984
Takım
GALATASARAY
#7
Hocam burada olduğumuz sürece elbette öyle ama mesleğim gereği gündüzler pek giremiyorum ama akşamları genellikle burdayım. Yönetici arkadaşlar da öyle zaman buldukça buradayız işte :)
 
Katılım
29 Ock 2009
Mesajlar
4
Beğeniler
0
Yaş
50
#9
Forumda Misafirlere/ Ziyaretçilere izin verilen bu alanda spam mesajlar başladı. reCAPTCHA spamları engelleyemiyor bu alanda.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Katılım
7 Hzr 2006
Mesajlar
37,466
Beğeniler
8,984
Takım
GALATASARAY
#10
Biz forumda Soru-Cevap metodunu kullanıyoruz ve hiç sorun yaşamadık. Ancak soruları klasik 4 işlem değil de örneğin "Haftanın ilk gününün adı nedir?" gibi spam botlarının çözemeyeceği metotla yaparsanız sağlıklı olur. reCAPTHA çözülemeyor iddiaları olsa da botlar bu engeli maalesef aşabiliyor.

Ama şunu da eklemeliyim. Zaten bu şekilde eklenen konular admin onayında geçmek zorunda. Spam mesajları onaylamadan direkt silme şansınız var.
 

Benzer konular

Top