1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Vişneli Krep

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 3 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL

    Malzemeler:

    400 gr vişne(çekirdeksiz)
    250 ml vişne suyu
    2 Adet karanfil
    Tarçın
    1 Tatlı kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
    Vanilya
    1 Yemek kaşığı nişasta
    1/4 lt süt
    150 gr un(1 su bardağı)
    3 Adet yumurta
    2 Yemek kaşığı toz şeker
    3 Yemek kaşığı kakao
    50 gr margarin
    2 Yemek kaşığı sıvıyağ


    Hazırlanışı:


    Vişne ve vişne suyunu tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesi ile tencereye koyup kaynatın.
    Nişastayı biraz suda eritip karışıma ilave edin, bir taşım kaynatın ve sıcak tutun.
    Süt ve yumurtaları, un, şeker, vanilya ve kakao ile karıştırıp düzgün bir hamur hazırlayın.
    Elinizi yakmayacak sıcaklıkta eritilmiş margarini hamura karıştırın.
    Biraz sıvıyağ koyduğunuz yapışmaz yüzeyli tavada birer birer 8–12 adet krep pişirin.
    Karanfili vişneli sostan çıkarın.
    Vanilyalı dondurma ile servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş