1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Vişneli ve Vanilyalı Soda

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 11 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.309
    Beğenileri:
    5.866
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.572 ÇTL


    Bu Yaz Sıcaktan Baygınlık Geçirmek İstemeyenlere Özel Bir Lezzet :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    Malzemeler

    720 ml yüzde 100 vişne suyu
    1 vanilya çubuğu (yaklaşık 15 santimlik)
    Maden suyu

    İçeceğin tarifi


    Orta boy bir sos tenceresine vişne suyu ve vanilya çubuğunu alın. Kapağını kapatın, orta ateşte hafifçe kaynattıktan sonra ocağı kısın ve kapağı açıp 35-40 dakika, sıvı 240 ml kalıncaya kadar yavaş yavaş kaynatın. Ocaktan alın ve tencereyi eliniz yanmadan tutabileceğin kadar soğutun.

    Vanilya çubuğunu çıkarın, şurubu kapaklı cam bir kavanoza alıp buzdolabında soğutun. İki hafta kadar taze kalacaktır.
    Servis için uzun bir bardağa 60 ml şurubu dökün, üzerine 180-240 ml kadar soğutulmuş maden suyu ilave edin ve karıştırın.

     

Sayfayı Paylaş