1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yaban mersinli kek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 21 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.870
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.381 ÇTL

    [​IMG]

    Malzemeler
    Klasik kek hamuru
    1 su bardağı yaban mersini
    2 yemek kaşığı un

    Limonlu krema için
    1 su bardağı krema
    1 yemek kaşığı pudra şeker
    2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

    Hazırlanışı
    Yaban mersini ve unu karıştırıp kek hamuruna ilave edin.
    Limon kreması:
    Krema için gerekli malzemeleri karıştırın ve kekin üzerine dökerek servis yapın.

    Klasik kek yapımı
    Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın.
    1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin.
    Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
    Yaban mersinli kek artık hazır, afiyet olsun.


    Alıntıdır.

    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


     

Sayfayı Paylaş