1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yaban Mersinli Muffin (Blueberry Muffin)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve KıRMıZı tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

  1. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.180
    Beğenileri:
    4.771
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    368 ÇTL
    Yaban Mersinli Muffin (Blueberry Muffin)


    Malzemeler:

    • 1+1/4 su bardağı un
    • 1/3 su bardağı tozşeker ( arzuya göre biraz daha arttırabilirsiniz)
    • 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
    • yarim çay kaşığı tuz
    • 2 yumurta
    • 4 yemek kaşığı tere yağı veya margarin (eritilmiş)
    • 3/4 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı toz vanilya
    • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 1 su bardağı yaban mersini



    Yapılışı:

    1. Fırını 400F (200C) dereceye getirip ısıtın. 12lik muffin kaplarınıza yağlayıp hazır hale getirin.

    2. Un, seker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu genişçe bir kaba birlikte eleyin.

    3. Ayrı bir kasede yumurtaları karışına kadar çırpın.

    4. Eritilmiş yağı, sütü, limon rendesini ilave edip karıştırın.

    5. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp sıvı karışımı içine dökün. Metal kaşıkla ancak un sıvı malzeme ile birleşene kadar karıştırın. (Tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırmaya çalışmayın, ağızda dağılan bir muffin in püf noktası unu koyduktan sonra fazla karıştırmamaktır.)

    6. Yaban Mersini ekleyip hafifçe karıştırın.

    7. Muffin kaplarınıza hamuru kaşıkla bölüştürün.

    8. Üstleri hafifçe kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) fırında pişirin.

    9. Fırından alıp 5 dakika kadar ılındıktan sonra kalıplardan yavaşça çıkarıp soğumaya bırakın.

    10.İsterseniz üstüne glazur döküp süsleyebilirsiniz. (kek sosu / glazur için sıkça sorulan sorular sayfasına bakabilirsiniz)

    not: yaban mersini (blueberry) bulamazsanız aynı tarife kuru üzüm veya kuş üzümü ekleyerek veya sade yapabilirsiniz, ancak tadı farklı olacaktır.
     

Sayfayı Paylaş