1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yaban Mersinli Pankek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 1 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    1 su bardağı süt
    1 su bardağı yoğurt
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı şeker,çok az tuz
    un (yaklaşık 2 su bardağı ama ikinci bardağı kontrollü dökün)



    Yumurta ,süt ve yoğurt tel çırpıcı ile iyice çırpılır diğer malzemeler ilave edilir.
    Kıvamı boza kıvamında olmalı krep hamurundan biraz daha koyu.
    Büyük teflon bir tava iyice ısıtılır ve kepçe ile azar azar hamurdan dökülür hamurların üzerine yaban mersini serpilir ve iyice göz göz olunca çevrilir .
    Diğer tarafıda pişince alınır.
    Hamurları küçük bir kepçe ile veya yarım kepçeden daha az koyabilirsiniz.
    Ben pankek yaparken artık tavayı hiç yağlamıyorum gayet güzel pişiyor ,büyükçe bir tavada benim yaptığım gibi 3 tanesini yanyana pişirebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş