1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Yağ Asitlerinin Yıkılışı

Konusu 'Fen ve Teknoloji' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 21 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.155
    Beğenileri:
    4.572
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.439 ÇTL
    Lipaz enziminin etkisiyle yağlar, gliserol ve yağasitlerine hidroliz olurlar. Bu ne*denle yağların yıkılması ya da oksidasyonu yağasitlerinin oksitlenmesi demektir. Yağasitlerinin oksidasyonu mitokondri içerisinde oluşur. Bu oksidasyon, ilk olarak yağasitlerinin karboksil grubuna komşu 2. karbonda yani beta-karbon atomunda oluştuğu için beta-oksidasyon denmektedir. Yağasitlerinin böyle yıkıldığı ilk kez 1904 yılında Alman kimyacısı Knoop tarafından açıklanmıştır. Yağasitîeri beta-oksidasyonla yıkılarak iki karbon üniteli asetilkoa’ları oluştururlar. Bunlar da Krebs çevrimine girerek CO2 ve H^O’ya parçalanırlar. Yağasitlerinin yıkılmasıyla oluşan enerji karbonhidratlara göre oldukça fazladır.
     

Sayfayı Paylaş