1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yazmalı Bohça Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Schweppes tarafından 11 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. Schweppes

    Schweppes Forum Tutkunu

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.787
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    DedeKtif
    Yer:
    Uğrunda gemilerin karadan yürütüldüğü yerden:)
    Banka:
    55 ÇTL
    Malzemeler

    1 kg un
    2 adet yumurta
    1 çorba kaşığı sirke
    1 çorba kaşığı yoğurt
    2 su bardağı dartı
    250 gram tereyağı
    Tuz


    Yazmalı Bohça Yapılışı


    Un, 1 adet yumurta, sirke , yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun.
    30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın.
    Bezeleri ayrı ayrı incecik açın.
    Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin.
    15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın.
    Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin.
    Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
    Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.


    Afiyet olsun.


    Dartı

    Sakarya Mutfağı’nda sıkça kullanılan “dartı”, diğer ismiyle süt kaymağı; süt veya yoğurt üzerinde toplanan yağ tabakasının biriktirilip, ağır ateşte kırmızılaşıncaya dek pişirilmesi sonucu elde edilir. Makarna sosları ve hamur işlerinin yapımında kullanılan dartı, kızarmış ekmeğin üzerine sürülüp, kahvaltılara da eşlik eder.
     

Sayfayı Paylaş