1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yelpaze Patates

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.329
    Beğenileri:
    7.517
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    90 ÇTL
    [​IMG]




    Malzemeler
    - 1.5 ( 3/2 ) Dal Biberiye
    - 3 Adet Patates
    - 1 Diş Sarımsak
    - 2 Yemek kaşığı Tereyağı
    - 3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
    - Kararında Karabiber, Tuz

    Hazırlanışı
    Fırınınızı 230 dereceye ayarlayın. Patateslerin alt tarafından ince bir parça kesin.Bu patatesleri tepside düzgün durup sallanmamalarını sağlayacak.Patatesleri kestiğiniz tarafından tezgahınıza koyun ve keskin bir bıçak yardımıyla üst yüzeyini enine ince ince kesin.Bu kesikleri bir yanın dibinden diğer yanın dibine kadar olmasına ama patatesin alt yüzeyini kesmemeye dikkat edin.Bunun için patatesin iki yanına çubuklar koyabilirsiniz. 2 yemek kaşığı zeytinyağını,2 yemek kaşığı tereyağını,biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup sadece tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutun ve sonra kenara alın. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağının kullanarak elinizle patatesleri yağlayın.Fırın tepsisine koyun.Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.15 dakikanın sonunda fırından alın ve tereyağlı karışımın 1/2 sini kullanarak,fırça yardımıyla patateslere sürün.Dilimlerin arasınında tereyağına bulaştığından emin olun.Tekrar fırına koyup 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayn.Üstüne deniz tuzu ve karabiber serpin ve bir 15- 20 dakika daha üstü kızarana kadar pişirin. Üstüne ince kıyılmış biberiye serperek servis edebilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş