1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yemek Bütçesi Nasıl Çıkarılır?

Konusu 'Gerekli Bilgiler' forumundadır ve dderya tarafından 10 Ağustos 2015 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.518
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    91 ÇTL
    İyi bir bütçe maliyetinizi sizin teklif verdiğiniz fiyatın her zaman altında tutarak iyi bir kar elde etmenizi sağlar. Başarılı bir firma sahibi bir davet için ne kadar harcamaları gerektiğini ve aynı anda yaşanabilir bir kâr oranını da üzerine katarak hesaplayabilmeyi gerektirir.

    Talimatlar

    1. Davet için gereken tüm yiyecek ve içecek ürünlerini liste halinde yazın. Listeyi aparatifler, ana yemekler, tatlılar ve içecekler olarak ayırmanız yararınıza olacaktır. Her ürünün yanına servis için maliyeti, servis için verdiğiniz fiyatını yazın ardından da bu davetin size maliyetini ve verdiğniz teklifi yazın.
    2. Etkinlik için gereken her yemek tabağı ve içecek başına ana maliyeti çıkararak bunu servis başına maliyetler kısmına yazın. Ana maliyet yiyecekleri hazırlamak için aldığınız ham malzemeler ve içecekler için ödediğiniz ücrettir.
    3. Yiyecek ve içecek ürünlerinizin perakende fiyatını belirleyin. İşin raconuna göre yemek hizmeti veren şirketlerin sahipleri ödedikleri ücretin üç katını son fiyat olarak isterler. Örn; Bir tabak size 5 liraya mal oluyor ise müşteriye 15 lira teklif verirsiniz. Buna göre hesabınızı yapın ve servis başı verdiğiniz teklife yazın.
    4. Tabak başı maliyeti gelen tüm davetlilerin sayısı ile çarparak davetin size olan maliyetini bulun. Ayrıca tabak başına verdiğiniz teklifi de gelen davetli sayısı ile çarparak davetin size toplam getirisini bulun.
    5. Yiyecek içecek bütçenizi temiz biçimde görmek için rakamları toplayın. Bu rakamlara göre servis başına gerçek maliyetinizi ve davetin size olan maliyetini görürsünüz. Potansiyel kâr oranınızı da bu toplanmış rakamları karşılaştırarak bulabilirsiniz.
    6. Eleman ve mekan masraflarınızı da başka bir bölüme yazın. Bu bölüme garson ve barmen gibi elemanlarınızı ve müşterinize sağladığınız mekanın masraflarını yazın. Kimi firma sahipleri eleman masrafını ayrı bir faturada belirtirler kimisi de total fiyatın %21’i gibi sabit bir oranı otomatik olarak eleman masrafı adı altında almaktadır.
    7. Teklifinizi müşterinize vermeden önce tüm vergileri de eklemeyi unutmayın.
     

Sayfayı Paylaş