1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yemek Masalarının Malzemeleri

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    YEMEK MASALARININ MALZEMELERİ

    1- Masa Örtüsü (Nappe) Masayı örten örtü.

    2- Kapak (Napperon) Esas masa örtüsünü temiz tutarak bir kaç defa kullanabilmek için masa örtüsünün üst kısmına kapanan ilâve küçük masa örtüsüne kapak denir.

    3- Peçete (Serviette) Masa örtüsü ile aynı kumaştan yapılmış veya masa örtüsüne uygun başka bir kumaştan yapılmış 50x50 ebadındadır. Kahvaltı peçeteleri 30x30 ebadındadır.

    4- (Molöton (Muflan) Molleton) Masanın üzerine önce muflon sonra masa örtüsü serilir. Muflon masa örtüsünün kaymamasını ve masanın üzerine kazaen dökülecek herhangi bir şeyi emmesi tabakla masa arasındaki gürültüyü önlemesi için kullanılır.

    5- Mus (Mousse) Yukardaki muflon'un yerine kullanılır. Dökülecek şeyi emme yeteneği olmadığı için tercih edilmez oyun masaları için daha elverişlidir.

    6- Set: Masa örtüsüz yemek yenilebilecek üzerleri düzgün masalarda tabağın altına konan 50x30 ebadında kâğıttan veya hijenik diğer şeylerden veya kumaştan yapılmış tabak altı peçetesine (set) denir veya Amerikan servisi denir.

    7- Menaj (Menages) Tuzluk biberlik biber değirmeni hardal muhtelif baharatlar ketçap varçester tabasko sirke zeytinyağı rende peyniri şeker vs. gibi malzemelerin sofrada kullanılacak şekilde hazırlanmasına Menaj denir. Bunlardan yalnız tuz ve biberlik önceden yemek masasına konur diğerleri ise kullanılacağı yemeğe göre masaya getirilir.

    8- Kuver (Couvert) : Yemek yeme usulüne göre yemek takımlarının yemek masasının üzerine yerleştirilmesine kuver denir. Kuver kelimesi binlerce yıl eskidir. Yemek bıçağı ismi bilinmeyen birisi tarafından tunç devrinde icad edildi kaşık beş bin sen eönce firavunlar tarafından icad edildi. Çatal onbeş - onaltıncı asırda İtalyan rönesansı zamanında icad edildi. Zamanın asilzadeleri çatalın icadı ile artık yemek yeme için uzun kola ihtiyaç kalmadı diyerek sofralarında komple kuverle yemek yemeğe başladılar.
     

Sayfayı Paylaş