1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Yemeklerin Renk ve Manzaraları

Konusu 'Sofra Düzeni ve Servis' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.587
    Beğenileri:
    5.886
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.555 ÇTL
    YEMEKLERİN RENK VE MANZARALARI

    Yemek renklerinin iştah üzerindeki güzel ve hoş tesirlerini kimse inkâr edemez. Yemeklerde birbirinden ayrılmaz üç esas aranmaktadır. Bunlar da renk manzara ve lezzettir.
    Nar gibi kızartılmış bir etin rengi ve manzarasiyle beraber kalitesi de yüksek olmalıdır. Yoksa renk ve manzaranın ne kıymeti kalır? Ve iyi kalite bir yemeğe de iyi bir renk ve manzara temin edilmezse o da iştiha açmaz ve takdir kazanmaz.
    Bu sebepten büyük ziyafetlerde ve titiz aile sofralarında elektrik aydınlıklarının masa üzerine getirilecek muhtelif yemeklerin renklerini değiştirdikleri görülmektedir.
    Meselâ kırmızı ampuller altında mükemmel bir hindi mavi ampuller altında balıklar siyahımtırak renkler alırlar.
    Demek oluyor ki muhtelif renklerin sofra manzarasını bozdukları sabit olduğundan iştihayı muhafaza için tabiî renkten ayrılmamalıdır.
    Varılan sonuça göre sofraya sunulacak yemeklerin renkleri güzel olmalıdır.
    Ayni zamanda yemekleri tabaklara intizamlı ve tertipli bölmelidir ki manzaraları da hoş olsun.
    Zira altı üstüne gelmiş dolmaların içleri patlamış böreklerin peynirleri dağılmış ve nihayet karma karışık bir yemek iştihayı tamamiyle kapar.
     

Sayfayı Paylaş