1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yerdomuzu

Konusu 'Hayvanlar' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 27 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Yerdomuzu

    Yer domuzu (Orycteropus afer), anavatanı Afrika olan orta büyülükte,omurgalı bir memeli hayvan. İsmi Afrikancada yer domuzu anlamına gelen aardvark kelimesinin İngilizce aracılığıyla Türkçe'ye çevirilmesiyle olusturulmuştur. Ancak yer domuzu biyolojik sınıflandırma olarak domuz ile yakın akraba değildir ve kendine has bir takıma konulmuştur.

    Bir gece hayvanıdır ve neredeyse yalnızca karınca ve termit yiyerek beslenir. Bu yüzden ülkemizde karıncayiyen adı ile de anılır. Yer domuzu tarafından yenilen tek meyve ise Yer domuzu hıyarı olarak bilinen meyvedir.

    Yaşam alanlar

    Sahra Çölü'nün güneyinde yaşarlar. Yani Afrika kökenli bir hayvandır. Çölde yaşamazlar. Çalılıklar ve savanaların besin bulunabilen bulunurlar. Aynı zamanda ormanda da yaşarlar.

    Özellikleri

    Karınca çekmeye yarayan uzun bir ağzı vardır. Dinozorlara benzeyen bir kuyruğa ve tüylü bir vücuda sahiptir. Genellikle ağırlıkları 40 ila 65 kilogram ve boyları da 1 ila 1.3 metre arasındadır ancak oldukça ağır ve uzun olan kuyruğu ile beraber 2.2 metreyi bulur.

    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş