1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yeşil Mercimekli Bükme yapılışı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 15 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Yeşil Mercimekli Bükme yapılışı


    MALZEMELER:

    6 kase un,
    1 su bardağı yoğurt,
    2,3 kaşık sirke,
    tuz ve aldığı kadar su,
    1 kilo kadar haşlanmış yeşil mercimek,
    1 bağ maydanoz,
    pulbiber,karabiber,
    yarım paket margarin,
    1 su bardağı sıvı yağ,
    yeteri kadar nişasta,
    Üzeri için susam.

    [​IMG]

    HAZIRLANIŞI:

    Ben bükmede hiç ölçü kullanmam ama yaklaşık 6 komposto kasesi unu, 1 su bardağı yoğurt, 2,3 kaşık sirke, tuz ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yapıp hamuru dolapta yarım saat dinlendirin. Yarım paket margarin ile aynı ölçüde sıvı yağı ısıtıp karıştırın. Hamuru 2 ye ayırıp merdane ve oklava yardımı ile yarım cm kalınlığında açıp nişasta serpin ve yağ sürüp kare şeklinde katlayın ve tekrar buzdolabına koyup dinlendirin diğer hamuruda aynı şekilde yapın. Dinlenmiş hamuru merdane ile açıp küçük kareler şeklinde kesin. Eğer hamur toplanıyorsa oklava ile biraz daha inceltip içine haşlanmış mercimek ve maydanoz karışımı koyup resimde görüldüğü gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üzerine yoğurt ve yağ sürüp susam serpin. 185 derecelik fırında pişirin. Soğutmadan yemenizi tavsiye ederim



    Afiyet olsun!
     

Sayfayı Paylaş