1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yılbaşı Efsanesi: Hindi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL


    [​IMG]

    Yılbaşına çok az bir süre kaldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda evlerden mis gibi hindi kokusu yükselicek. Bu evlerden biri de tabiki sizin eviniz. Fakat herkesin hindisinden daha lezzetli bir hindi için bu tarifi kesinlikle uygulamalısınız!

    Malzemeler:

    1 adet hindi

    10 adet arpacık soğan

    1 adet defne yaprağı

    1 çay bardağı zeytinyağı

    2 adet domates

    4 adet sivri biber

    Tuz, karabiber, kırmızı biber

    İç pilav malzemeleri

    2 su bardağı pirinç

    2 doluca yemek kaşığı tereyağı

    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    1 kuru soğan

    200 gram kuzu ciğeri

    2 çorba kaşığı kuş üzümü

    3 su bardağı et suyu

    Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

    Hazırlanışı:

    Öncelikle aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.

    Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.

    Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.

    İçine 2 limon suyunu ilave edin.

    Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

    Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.

    Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.

    Sosun arta kalanını saklayın.

    Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.

    Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.

    Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.

    NOT: Hindiyi sos ile birlikte bir gece bekletmeyi sakın unutmayın!

     

Sayfayı Paylaş