Yılbaşı Efsanesi: Hindi

Papatya

...
V.I.P
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
23,002
Beğeniler
6,571
Şehir
Seattle.
#1




Yılbaşına çok az bir süre kaldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda evlerden mis gibi hindi kokusu yükselicek. Bu evlerden biri de tabiki sizin eviniz. Fakat herkesin hindisinden daha lezzetli bir hindi için bu tarifi kesinlikle uygulamalısınız!

Malzemeler:

1 adet hindi

10 adet arpacık soğan

1 adet defne yaprağı

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet domates

4 adet sivri biber

Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç pilav malzemeleri

2 su bardağı pirinç

2 doluca yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 kuru soğan

200 gram kuzu ciğeri

2 çorba kaşığı kuş üzümü

3 su bardağı et suyu

Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün.

Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.

Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.

İçine 2 limon suyunu ilave edin.

Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin.

Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.

Sosun arta kalanını saklayın.

Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.

Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.

Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.

NOT: Hindiyi sos ile birlikte bir gece bekletmeyi sakın unutmayın!

 
Top Bottom