1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yılbaşı İçin Marşmelov Tarifi!

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.870
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.381 ÇTL


    [​IMG]

    İstediğiniz gibi süsleyerek yılbaşı tadına 'tat' katabileceğiniz marşmelov tarifiniz burada!

    Malzemeler:

    1 su bardağı light mısır şurubu

    2 çay kaşığı tereyağı

    3 paket tatsız jelatin (3 yemek kaşığı kullanılacak)

    1 su bardağı soğuk su

    2 su bardağı şeker

    1 çay kaşığı vanilya özü

    1 tutam tuz

    Üzeri için küçük şekerlemeler, fındık, fıstık, dekorasyon süslemeleri ya da çikolata kullanabilirsiniz.

    Hazırlanışı:

    Fırın tepsisini yağlayabilir ya da yağlı pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.

    Öncelikle büyük metal bir kaba jelatini koyarak üzerine yarım bardak su ekleyin. Büyük bir tencerede, şeker, mısır şurubu, tuz ve yine yarım bardak su ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.

    240 derecede yoğun şekilde kaynamaya başladıktan sonra ateşten alın ve içine yavaş yavaş jelatini ekleyin. Karışımı kalınlaşıp hacmi iki katına çıkana kadar yaklaşık 15 dakika kadar yüksek hızda çırpın. Vanilyayı ekleyip çırpın. Hazırlanan tepsinin içine dökün. Kapağını kapatın ve 6 saat veya gece boyunca oda sıcaklığında bekletin.

    Marşmelovlar sertleşince çıkarın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilir ya da marşmelovlarla sevimli şekerlemeler yapabilirsiniz. ya da yıldız şeklinde kalıplarla kesip sıcak çikolatanızı süsleyebilirsiniz. Serin ve kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta saklayın.

     

Sayfayı Paylaş