1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Yoğurtlu Börek

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 6 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.084
    Beğenileri:
    1.887
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    506 ÇTL
    Malzemeler :
    5 Su B. Un
    3 Çorba K. Zeytinyağı
    1 Tatlı K. Tuz
    Alabildiği Kadar Su

    Arakatları İçin:
    Sıvıyağ

    İç Harcı İçin:
    2 Yumurta
    1 Kase Yoğurt
    200 Gr. Beyaz Peynir
    1 Çay B. Sıvıyağ

    Hazırlanışı
    Geniş bir kabın içindeki unun üzerine sıvıyağ döküyoruz. İçine ılık su ve tuzu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.

    İç harcı için, bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, peynirleri ve yağı koyup karıştırıyoruz. Hamuru dört parçaya bölüp elimizle yuvarlayarak uzatıyoruz.

    Her bir parçayı beşe bölerek bütün parçaları yuvarlıyoruz.(böylelikle 20 beze elde ediyoruz.) Unladığımız tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde hamurlarımızı açıyoruz.

    Açtığımız hamurların aralarına yağ dökerek beş parça hamuru üst üste koyup tepsi büyüklüğünde açıyoruz.

    Böylece 4 tane 5 katlı hamur elde ediyoruz. Tepsimizi yağlayarak açtığımız beşli hamurlardan birini koyup iç harcından döküyoruz. 4 hamuru aralarına iç harç dökerek tepsiye yerleştirdikten sonra en üste kurumasın diye sıvıyağ döküp elimizle yayıyoruz.

    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
     
  2. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.266
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    505 ÇTL
    Bu gidişle tüm yemek tariflerini foruma taşıyacaksın.:DEllerine sağlık.
     
  3. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.240
    Beğenileri:
    299
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    3.089 ÇTL
    Hamur işi dedinmi akan sular durur.Sağol Mercimek .
     
  4. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.084
    Beğenileri:
    1.887
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    506 ÇTL
    Kötü bi amacım yok valla ..:D

    Akan sular duruyor ama kilolar malesef ki durmuyor :P

    Rica ederim ... : )
     
  5. patik

    patik Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    24 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.352
    Beğenileri:
    390
    Ödül Puanları:
    3.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Hemşire
    Yer:
    Kayseri
    Banka:
    547 ÇTL
    Epeydir şöyle güzelinden bir börek yemiyorum, iş, güç, evden uzaklık, bahanesi bol.
    Güzel paylaşım, teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş