1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yoğurtlu Havuç Salatası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 29 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Malzemeler
    1 kg havuç
    4/3 Bizim Ayçiçekyağı
    1 baş sarımsak
    1 çay kaşığı tuz
    750 gr. İçim Doğal Yoğurt
    Süslemek İçin:
    Kırmızı pul biber
    2-3 dal maydanoz
    5-6 adet siyah zeytin

    Hazırlanışı
    Havuçların üzerini temizleyip, yıkayıp, rendeleyelim. Diğer tarafta Bizim Ayçiçek Yağı'nı bir tavada kızdırarak rendelenmiş havuçları ekleyelim. Karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirelim. Soğumaya bırakalım. Havanda tuz ile ayıkladığımız sarımsakları döverek iyice ezelim. Derince bir kaseye İçim Doğal Yoğurdumuzu, pişmiş havucumuzu ve sarımsaklarımızı koyup iyice karıştıralım. Üzerini bir kaşık yardımı ile düzleştirip kırmızı pul biberimiz, maydanozumuz ve zeytinlerimiz ile süsleyerek servis yapalım.

    Öneriler: Beta Karotenin açığa çıkıp bize yarar sağlaması için havuçla mutlaka yağ içeren bir besin tüketin ya da sıvı yağda pişirerek tüketin.
     
  2. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.320
    Beğenileri:
    7.513
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    216 ÇTL
    =MALZEMELER=

    *4-5 adet havuç

    *5 tepeleme kaşık
    yoğurt

    *2-3 diş sarımsak

    *3 çorba kaşığı sıvı
    yağ

    =HAZIRLANIŞI=
    İlk etapta havucu rendeleyin
    rondodan geçirmeyin
    görüntüsü ve tadı hiç güzel
    olmuyor.Tavaya yağı ve
    havucu ilave edip havuçlar
    suyunu salıp çekinceye
    kadar pişirin.Havuçlar diri
    kalmasın.Ayrı bir kapta
    yoğurt ve ezilmiş sarımsağı
    karıştırın ilk sıcaklığı geçmiş
    havuçları ilave edin karıştırıp
    servis yapın.İsteyen içine
    ceviz ilave edebilir,ben
    sadece süslemek için
    kullandım.Sarımsak
    kokusunu çok
    istemiyorsanız havuç
    sıcakken sarımsağı içine
    ilave edip daha az sarımsak
    kokusu duyarsınız.Herkese
    afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş