1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yoğurtlu Patates

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 9 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler

    • 500gr. Parça et
    • 1.5 kg patates
    • 1 su bardağı nohut
    • 3 su bardağı süzme yoğurt
    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı zeytinyağ
    • 1 veya 2 y.k haspir( isteğe göre )
    • 1/2 t.k karabiber
    • 1. ç.k. tuz


    Hazırlanışı

    500gr. Parça et yeteri kadar suyla beraber ocağa koyup kaynatılır, kaynayan etin köpüğü alınır. Geceden ıslatılan nohut ve biraz tuz kaynayan etin üzerine ilave edilip pişirilir.

    Kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğradığımız patatesler tuzlu suda bekletilir.

    Et ve nohut pişince biraz tuz ve su ilave edip üzerine küp şeklinde doğradığımız patatesleri de ekleyip pişmeye bırakılır.

    Yoğurt , yoğurt kaynatma kısmında anlatıldığı gibi kaynatılır, et ve patatesin üzerine konulur, biraz kaynattıktan sonra ocaktan alınır.

    Yemeğin üzerine, ısıtılmış yağ üzerine bol haspir ve karabiber konulur.

    Sunumu

    Yoğurtlu patates sıcak olarak, pirinç veya bulgur pilavla servis yapılır.

    Önemli Not: Yoğurtlu yemekleri pişirirken tencerenin ağzı açık kalmalıdır, soğuyuncaya kadarda tencerenin kapağı kapanmaz, kapatılırsa yemek ekşir.
     

Sayfayı Paylaş