1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 22 Ocak 2016 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Psikodeli

    dderya kOkOşŞ AdminE

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.771
    Beğenileri:
    7.790
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    156 ÇTL

    [​IMG]
    Yoğurtlu Tavuk Çorbası İçin Malzemeler:

    • Yarım adet tavuk ( içerisinde hem kalça eti, hem göğüs eti bir arada bulunursa daha lezzetli olur )
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 kase yoğurt
    • 1 yumurta sarısı
    • Yeterince su
    • Baharat çeşitleri ( karabiber , kırmızıbiber , tuz , nane )
    Yoğurtlu Tavuk Çorbasının Yapılışı:
    • İlk olarak tenceremizin yarısını su ile doldururuz, doldurduğumuz suyun içerisine biraz tuz (miktarı size kalmış) , karabiber, köri tuzu eklenir ve onun ardından ise tavuğumuzu ekleriz.
    • Diğer taraftan yoğurt , un ve yumurta sarısı bir kaba su ile birlikte koyulur ve karıştırılır.
    • Haşlanmış tavuklar kemiğinden ayırılarak parçalanır.Karıştırmış olduğumuz yoğurt , un ve yumurta sarısı üçlüsü haşlanmış tavuk suyuna katılır.
    • Haşlanmış tavuk suyuna bunları ilave ederken aynı zamanda da karıştırırız. Ardından orta dereceli ateşe koyarız.
    • Çorbamız orta dereceli ateşte kaynamaya başladığı zaman kemiklerinden ayırdığımız tavuk etleri ilave edilir .
    • 10 – 15 dakika civarında tavuk etlerini attığımız çorba kısık ateşte pişirilmeye koyulur.
    • Servis önerimiz ; üzerine tereyağı kızdırılıp , tereyağının içine pul biber atılır ve bu karışım servis sırasında çorbalarımızın üzerine dökülebilir. Bu servis size kalmış bir durumdur. Afiyet olsun.
     
    YoRuMSuZ bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş