1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yöresel Bir Lezzet: Ciğer Taplemesi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 25 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL


    Zengin malzemeleri ve zahmetli tarifi tam eviniz gibi saraylara layık!

    Malzemeler:

    1 kg ciğer

    400 gr kıyma

    5.5 buçuk su bardağı köftelik bulgur

    1 yeşil biber

    2 orta boy soğan

    Yarım demet maydanoz

    1 su bardağı kuru reyhan

    1.5 su bardağı su

    Karabiber, tuz

    Üzeri için;

    Zeytinyağı

    Pulbiber

    Hazırlanışı:

    Ciğeri iyice kıydıktan sonra, soğan ve biberi de çok ince şekilde kıyarak ciğere ekleyin. Kıymayı da reyhan, tuz ve kararbiberle beraber bu karışıma ilave edin. Bulguru da ekledikten sonra yoğurma işlemine geçin.

    Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin, ceviz büyüklüğünde parçalar keserek avcunuzda yassılaştırın. Bir tencerede kaynattığınız suya köfteleri dökün. Tencerenin kapağını kapatmayın.

    Köfteler haşlandıktan sonra süzgeçle bir servis tabağına alın.

    Zeytinyağı ve pulbiberi bir tavada kızdırarak köftelerinizin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş