Yöresel Bir Lezzet: Ciğer Taplemesi

Papatya

V.I.P
V.I.P
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
23,315
Beğeniler
6,817
Şehir
Seattle.
#1


Zengin malzemeleri ve zahmetli tarifi tam eviniz gibi saraylara layık!

Malzemeler:

1 kg ciğer

400 gr kıyma

5.5 buçuk su bardağı köftelik bulgur

1 yeşil biber

2 orta boy soğan

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı kuru reyhan

1.5 su bardağı su

Karabiber, tuz

Üzeri için;

Zeytinyağı

Pulbiber

Hazırlanışı:

Ciğeri iyice kıydıktan sonra, soğan ve biberi de çok ince şekilde kıyarak ciğere ekleyin. Kıymayı da reyhan, tuz ve kararbiberle beraber bu karışıma ilave edin. Bulguru da ekledikten sonra yoğurma işlemine geçin.

Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edin, ceviz büyüklüğünde parçalar keserek avcunuzda yassılaştırın. Bir tencerede kaynattığınız suya köfteleri dökün. Tencerenin kapağını kapatmayın.

Köfteler haşlandıktan sonra süzgeçle bir servis tabağına alın.

Zeytinyağı ve pulbiberi bir tavada kızdırarak köftelerinizin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

 
Top Bottom