Yöresel Lezzet: Hamsi Ekmeği

Papatya

V.I.P
V.I.P
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
23,328
Beğeniler
6,845
Şehir
Seattle.
#1



Malzemeler

1 kase tuzlanmış hamsi (1 gece önceden suya yatırılmış)

1 kase taze soğan

1 kase doğranmış maydanoz

1 avuç taze nane

1 demet pazı

1 adet kuru soğan

2 bardak mısır un

1/2 bardak un

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

Yemeğin tarifi

Bütün malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Hamsili ekmeğinizin kalın olmasını isterseniz biraz daha küçük bir fırın kabı kullanmalısınız. (ne kadar kalın olursa içinin pişmesi o kadar uzun sürer) 170C'de pişirin.

 
Top Bottom