1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Yörük Sıkması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 19 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.240
    Beğenileri:
    299
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.404 ÇTL
    [​IMG]
    Mersin'in Yörük Sıkması

    Malzemeler
    Yarım kilo un
    Az sıvıyağ
    İsteğe göre kurutulup öğütülmüş ekmek. (yumuşak bir hamur elde ediliyor,çok güzel kabarıyor.)
    Yarım kilo patates, 250 g peynir yada çökelek (isteğe göre)

    1/2 Paket Maya
    Tuz, soğan, Maydanoz, Baharat, Biraz tereyağ, Sıvıyağ

    Hazırlanışı
    Öncelikle unu, sıvıyağı, tuzu ve kurutulmuş ekmekleri biraz su kullanıp yoğurarak hamur haline getirin.
    Daha sonra hamurdan küçük parçacıklar kopararak bildiğimiz bazlama ekmeğinden biraz daha geniş ama oldukça ince (dürüm ekmeği) olarak yuvarlak bir şekilde açın.

    Açtığınız hamurları varsa saçta, yoksa teflon tavada her iki yüzeyi pişecek şekilde pişirin.

    Ekmeği hazırladıktan sonra isteğe göre patatesli yada peynirli yapabilirsiniz.

    Eğer patatesli olacak ise, küçük bir tencereye koyduğunuz biraz sıvıyağa haşlanmış patatesi doğrayarak içine soğan, tuz, kırmızı biber ekleyerek soteleyebilirsiniz.

    Peynirli yada çökelekli olacak ise, doğranmış maydanoz ve tuz ekleyerek iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.

    Sıcak ekmeğe biraz tereyağı sürdükten sonra, hazırladığınız içten, 2 çorba kaşığı koyarak ekmeğinizi dürüm şeklinde sarın. ( burada dikkat edilecek nokta ekmeğinizi sararken avuç içinizle sıkarak sarılmasıdır.)

    Dürüm haline gelen sıkmamız servise hazırdır. Kışın sıcak çay ve yazın buz gibi ayranla servis yapabilirsiniz.
     
Benzer Konular
  1. wien06
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.839
  2. Suskun
    Mesaj:
    2
    Görüntüleme:
    658
  3. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    26.151
  4. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.699
  5. -araz-
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    425
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş