1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yufkalı Et nasıl yapılır ?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 16 Ocak 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Yufkalı Et nasıl yapılır

    [​IMG]

    malzemeleri

    1 adet yufka
    500 gr kuşbaşı dana eti
    2 domates
    1 yeşil biber
    1 kırmızı biber
    2 kuru soğan

    tarifi

    Yufkalar 3 cmlik kareler şeklinde kesilip yağlı kağıt konmuş tepside fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılır. Et ve diğer malzemeler kuşbaşı doğranıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar atılarak düdüklü tencerede 15-20 dk pişirilir. Kızarmış çıtır yufkalar yayvan bir tepsiye dizilir. Üzerine pişen et yemeği sıcak şekilde dökülür. Üzerine kaşar serpilip fırında 5 dk kaşar eriyene kadar tutulur. Afiyet olsun. Aynı tarifi tavuk etiyle ve tavuklu mantar soteyle de yapabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş