1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yufkalı Makarna

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 4 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.517
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    90 ÇTL
    Malzemeler

    3 numara makarna
    2 adet yufka
    100 gr beyaz peynir
    1 demet maydanoz
    3 yumurta
    1 bardak süt
    2 kaşık margarin

    HAZIRLANIŞI

    Makarnayı hiç kırmadan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın. Yapışmaması için haşlanan suya 1-2 damla sıvı yağ ilave edin. Haşlanıp kevgire alınan makarnaların üzerine soğuk su tutun ve süzülmeye bırakın. Diğer taraftan kenarı yüksekçe bir fırın tepsisini yağlayın. Altına bir bütün yufka döşeyin. Yufkanın kenarlarını dışarı taşırın. 2. yufkanın sadece kenarlarını kesin ve kestiğiniz kenarları tepsinin altına döşeyin. Öte yandan peyniri elinizde ufalayın. İnce
    doğramış maydanozu ve çırpılmış 3 yumurtayı ve yağı 1-2 kez
    karıştırın. Suyu süzülmüş olan makarnayı da bu karışıma ilave edin, tepsiye aktarın. Kenarları dışarı taşan yufkayı makarnanın üzerine örtün. Kenarlarını kestiğiniz 2. yufkayı da kapak gibi tepsinin üzerine örtün ve üzerini hafifçe yağlayıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş