1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Yulaf

Konusu 'Bitkiler' forumundadır ve BeReNN tarafından 6 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    [​IMG]

    YULAF


    Diğer İsimleri : Alef, Avena, Oat, Avoine, Avena sativa
    Botanik Bilgi :
    Buğdaygiller familyasından, 50-150 cm boyunda, bir yıllık otsu tahıl bitkisidir. Gövdeleri boğumludur. Bu boğumlardan ince şerit halinde yaprakları çıkar. Çiçekleri sık olmayan salkımlar halinde açar. 2-11 çiçekten oluşan salkımlarında 1-3 tane çiçek, tohuma dönüşür. Bu tohumlarından yetiştirilen yulaf günümüzde daha çok hayvan yemi olarak kullanmakta, besin değeri diğer tahıl ürünlerine göre daha az olduğu için üretimi giderek azalmaktadır. Yulafın taneleri, yeşil sapı ve samanı hayvan yemi olarak tüketilir. Bisküvi, puding ve yulaf ezmesi olarak insanlar tarafından yenir.
    Yetiştirildiği Yerler : Yurdumuzda üretimi daha çok Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılmaktadır.
    Bilinen Bileşimi : Beyaz yulafın tohumları % 50 oranında nişasta (karbonhidrat), % 13 protein, % 7,5 yağ ile kalsiyum, demir, B1 vitamini ve nikotinik asiti içerir. Bitkinin samanı silisit asit yönünden zengindir. Ayrıca kalsiyum ve musin taşır.
    Faydaları
    Kan şekerini düşürür.
    Bedensel ve ruhsal yorgunlukları giderir. Bedeni rahatlatır.
    Stres altında zayıflayan sinir sistemini destekler ve güçlendirir.
    Kullanım Şekli : Kuru yulaf taneleri su veya sütle kaynatılıp yulaf lapası yapılarak ya da taneleri ezilip yulaf
    ezmesi şeklinde içine bal, şeker ya da meyve katılarak yenir.
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş